PDM a depus cererea de retragere din alegeri a lui Marian Lupu. CEC: Va fi aplicată manual ştampila „Retras”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video privesc.eu
FOTO captură video privesc.eu

Partidul Democrat din Moldova, în persoana vicepreşedintelui formaţiunii, Sergiu Sîrbu, a depus vineri, 27 octombrie, o cerere la Comisia Electorală Centrală privind retragerea candidatului Marian Lupu din cursa prezidenţială.

„Cererea de retragere a candidatului Marian Lupu a fost depusă oficial! Urmează procedurile legale!
Indiferent de emoţii şi simpatii personale sau politice, valorile şi parcursul european al ţării rămân prioritatea noastră, aşa cum le-am promovat în această campanie electorală!”, a scris Sergiu Sârbu pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele CEC, Alina Russu, a declarat joi, 25 octombrie, pentru realitatea.md că în pofida faptului că Codul electoral prevede că candidatul nu se poate retrage printr-o declaraţie scrisă, adresată mai târziu de 7 zile, „voinţa exprimată de concurentul electoral nu poate fi îngrădită de o normă juridică”.

Totodată, ea a menţionat că decizia privind retragerea oficială a candidatului poate fi luată doar de Curtea de Apel Chişinău. Dacă Curtea va decide retragerea democratului, atunci în buletinele de vot se va aplica manual ştampila „Retras”.

Amintim că Marian Lupu a declarat într-o conferinţă de presă pe 26 octombrie, că se retrage din cursa prezidenţială în favoarea candidatului cu şanse mai mari de al învinge pe Igor Dodon, Maia Sandu.î

cerere lupu
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite