Pavel Filip, despre coaliţia cu PSRM: Nu este simplu – dezbateri şi viziuni absolut diferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, susţine că formaţiunea pe care o conduce nu va părăsi coaliţia de guvernare formată cu Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, chiar dacă cele două formaţiuni au viziuni diferite cu privire la actul de guvernare, notează IPN.

„Noi nu am vorbit niciodată despre părăsirea acestei coaliţii de guvernare. Trebuie să recunosc că nu este simplu în această coaliţie, adeseori viziune absolut diferită, dezbateri, insistenţă din partea noastră pentru aprobarea unor proiecte sau altora. În acelaşi timp, eu cred că retragerea de la guvernare acuma nu ar însemna nimic altceva decât o iresponsabilitate din partea formaţiunii pe care o reprezint” a declarant Pavel Filip în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Totodată, liderul democraţilor a precizat că scopul formaţiunii nu este de a fi la guvernare cu orice preţ, dar părăsirea coaliţiei de guvernare în condiţiile pandemiei ar însemna o dovadă de iresponsabilitate din partea partidului.

„Noi suntem o formaţiune politică foarte responsabilă. Nu era mai simplu să fim şi noi acuma în opoziţie, decât să fim implicaţi în procesul de guvernare?”, a întrebat fostul premier.

În contextul declaraţiilor mai multor politicieni cu privire la realegerea altui parlament, Pavel Filip consideră că în Republica Moldova nu vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, iar declaraţiile care au fost făcute în acest sens până acum, au doar o tentă electorală. Totuşi, şeful democraţilor precizează că organizarea unor alegeri parlamentare anticipate ar semănă dezastru în ţară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite