Motivul pentru care Igor Dodon vrea ca cinci judecători să facă puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Igor Dodon s-a arătat revoltat pe faptul ca judecătorii de la Curtea de Apel au respins demersul procurorilor privind aplicarea sechestrului pe proprietăţile lui Vlad Plahotniuc din Franţa, Elveţia şi România. Preşedintele consideră că judecătorii au refuzat acest lucru ca urmare a presiunilor pe care le face Vlad Plahotniuc asupra lor, prin intermediul avocaţilor, dar şi pentru că Plahotniuc le-ar propune sume impresionante de bani.

În acest context, Igor Dodon e de părere că judecătorilor trebuie „de dat un mesaj foarte clar”.

„Trebuie de luat vreo patru-cinci judecători, de scos imunitatea şi de pus la puşcărie. Ajungi la Curtea de Apel ca să sechestrezi activele din afara ţării, dar ei „nu, că nu se poate””, a afirmat Igor Dodon în emisiunea sa „Preşedintele răspunde”.

Şeful statului a menţionat că la Curtea de Apel au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19. El nu exclude că aceste cazuri au fost anunţate pentru a tergiversa examinarea dosarelor penale şi a demersurilor procurorilor în care este vizat Vlad Plahotniuc.

Igor Dodon s-a adresat cu un mesaj şi către partenerii externi.

„Dar voi ştiţi că de 3-4 ori se amână examinarea la Curtea de Apel în urma presiunii lui Plahotniuc asupra judecătorilor? Dar de ce aici nu faceţi gălăgie, domnilor ambasadori occidentali, UE, SUA ş.a.m.d.? Spuneţi că guvernarea nu ştiu ce nu face, dar de ce nu vedeţi când bandiţii fac chestia asta? Când se tem procurorii şi judecătorii, când cer pază ca să-i păzim, pentru le spun: „ori iai 500 de mii ca să iai decizia ca să-l aperi pe Plahotniuc sau îţi rupem gâtul”. Iată ce se întâmplă”, a declarat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite