Moţiunea simplă împotriva ministrului Apărării Vitalie Marinuţa a fost respinsă de Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În susţinerea moţiunii înaintate de PCRM s-au exprimat doar 37 de deputaţi din 84 prezenţi în sală. În cadrul dezbaterilor, comisia de profil nu s-a putut exprima final asupra moţiunii, întrucât patru membri au votat pentru susţinerea iniţiativei, iar patru – împotrivă.

În cadrul luării de cuvânt în plen, ministrul Marinuţa a vorbit despre progresele înregistrate de armata naţională în cadrul politicilor de securitate, implicarea în misiunile de menţinerea a păcii în Africa şi în departamentul Naţiunilor Unite, implicarea în lichidarea consecinţelor de pe urma cataclismelor naturale şi dezvoltarea dialogului permanent cu instituţiile internaţionale partenere cu Republica Moldova pe domeniul militar.

Potrivit lui, Ministerul Apărării a fost în permanentă căutare de soluţii pentru trecerea la standarde moderne şi dezvoltarea armatei.

Moţiunea împotriva lui Marinuţa, semnată de 33 de deputaţi PCRM, era motivată  prin faptul că aflarea în continuare a ministrului Apărării în funcţie va înrăutăţi situaţia în domeniul apărării. Comuniştii l-au acuzat că se fac vinovaţi de moartea soldatului de la Bulboaca.

Drept răspuns, ministrul a specificat că în ultimii ani, numărul de conflicte înregistrate în cadrul armatei şi de militari condamnaţi s-a diminuat. “Noi suntem mereu la datorie, morala armatei naţionale va fi la nivelul cuvenit. Noi facem tot posibilul ca climatul psihologic în armată să fie unul bun”, a declarat Marinuţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite