Moscova vrea extinderea PATRIEI răsăritenilor în Republica Moldova

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceea ce se întâmplă, în aceste zile, în actualul stat european, independent, numit Republica Moldova este revanşa Moscovei, replica la evenimentele din iarna anului trecut, când bulgărele de zăpadă, al nemulţumiţilor de corupţia puterii existente, pe atunci, la Kiev, a pornit la vale măturând regimul care ţinea la propria supravieţuire, chiar cu preţul revenirii sub protectoratul umilitor oferit de Federaţia Rusă.

Comparativ, în Ucraina din iarna anului 2013, preşedintele ţării era mai degrabă un om al celor care considerau statul o sursă nesfârşită de venituri personale.

În Republica Moldova, preşedintele Nicolae Timofti este o personalitate cu o conduită pro-europeană, fără echivoc, care nu numai că nu poate fi acuzat de corupţie, ci şi a acţionat în vederea funcţionării justiţiei conform normelor legale aflate în vigoare.

În Ucraina, serviciile de informaţii erau, în decembrie 2013, încă masiv infestate cu agenţi FSB, urmaşul KGB, de unde şi libertatea de acţiune a răsăritenilor trimişi să se infiltreze în mulţimea tot mai numeroasă şi nemulţumită, din piaţa ce este azi cunoscută drept Euromaidan.

În Republica Moldova, actualul Serviciu de Informaţii şi Securitate are o conducere cu o orientare pro-europeană şi recentele devoalări ale unor grupuri subversive indică existenţa unei majorităţi, în rândurile profesioniştilor din această structură, care îşi respectă jurământul dat şi, faptic, nu joacă la două capete, cel oficial şi cel tradiţional, de la Moscova.

În Ucraina, anul trecut, conducerea ministerului apărării şi nu puţini dintre ofiţerii de comandă ai armatei ucrainene aveau nostalgii din anii studiilor efectuate în instituţii militare de învăţământ ale URSS, de unde şi reacţiile ulterioare, de pasivitate condamnabilă, care a dus la pierderi teritoriale substanţiale.

În Republica Moldova, Armata Naţională are sute de cadre instruite peste Ocean, nu puţini militari cu experienţă internaţională, iar actualul ministru, ca şi precedentul, nu are în vedere o pactizare cu cei care vor revenirea fostei republici sovietice sub umbrela Kremlinului.

Scoaterea din cursa electorală a Partidului Patria – aici fiind vorba de PATRIA SOVIETICĂ, la renaşterea căreia visează Vladimir Putin – este nu doar un semn de vigilenţă a autorităţilor de la Chişinău, ci şi un răspuns la întrebarea dacă vor să aibă soarta celor din republicile deja umilite şi revenite sub cizma Moscovei.

Statele Unite ale Americii sprijină integrarea Republicii Moldova în comunitatea statelor cu o democraţie reală, nu cea mimată de persoane bănuite de corupţie.

Federaţia Rusă continuă însă să considere fostul teritoriu al uniunii decedate şi atât de plânse de Vladimir Putin, ca o zonă în care nu trebuie să existe, la putere, decât politicieni pro-Moscova, supuşi PATRIEI SOVIETICE.

După ce apele Dâmboviţei s-au limpezit după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a venit vremea ca şi cele ale râului Bîc să fie la fel de cristaline.

Alternativa fiind ca trupele răsăritenilor, existente în Transnistria - precum cele încolonate, în decembrie 1989, la graniţa României cu URSS, pe malul stâng al Prutului - să fie tentate să încerce un alt tip de paradă... hibridă, poate chiar de 1 decembrie 2014.

Orele astrale ale Republicii Moldova depind acum de voturile tinerilor conştienţi de momentul de cumpănă, bine speculat de inamicii lumii democrate, adoratori dovediţi ai autocratului de la Kremlin.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite