Marcel Ciolacu: Republica Moldova nu are nevoie de ajutor militar. România este un scut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi Igor Grosu
Marcel Ciolacu şi Igor Grosu

Preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, susţine că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor miliar, deoarece Constituţia R. Moldova oferă neutralitate, însă are nevoie de securizarea frontierei. Totodată, oficialul român spune că cele două ţări trebuie să se implice mai mult şi să coopereze în mai multe domenii, scrie TV8.

„Cred că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar. Constituţia Republicii Moldova oferă neutralitate, în schimb este nevoie de securizarea frontierei, lucru benefic pentru întreaga Europă. România trebuie să se implice şi mai mult alături de Republica Moldova. Cu adevărat, România este un scut pentru R. Moldova şi aşa trebuie să fie”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de TV8.

Şi preşedintele Legislativului de la Chişinău, Igor Grosu, a reiterat mesajul că neutralitatea este consfinţită în Constituţie, însă asta că ea trebuie apărată.

„Este adevărat. Neutralitatea este consfinţită în Constituţie, dar asta nu înseamnă că este o chestie de decor, ea trebuie apărată, inclusiv prin securizarea hotarelor. Noi avem colaborări şi bilaterale şi multilaterale pe care le-am fortificat participând în misiuni internaţionale. Este o regulă în relaţiile internaţionale, nu poţi fi parte a unei comunităţi numai să beneficiezi, trebuie şi să contribui. Misiunile noastre de genişti şi de pacificare, anume asta a fost contribuţia R. Moldova. A fost şi o oportunitate pentru militarii noştri pentru a face schimb de experinţă”, a declarat Igor Grosu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite