Maia Sandu, despre evoluţia alarmantă privind COVID-19: Preşedintele, prim-ministrul sau măcar ministrul Sănătăţii trebuiau să-şi dea demult demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera PAS, Maia Sandu, consideră că preşedintele, prim-ministrul sau măcar ministrul Sănătăţii trebuiau să-şi dea demult demisia” pentru gestionarea proastă a pandemiei COVID-19 în R. Moldova. Ex-premierul spune că „Dodon şi guvernul lui au lăsat oamenii de izbelişte”.

„Numărul record de cazuri noi de COVID-19 anunţat ieri a şocat întreaga societate! Din păcate, Moldova este pe primul loc în Europa şi în top 10 la nivel mondial într-un clasament trist al celor mai multe cazuri noi raportate la numărul de locuitori. Este clar că 3 luni de restricţii, 3 luni de sacrificii economice şi sociale enorme, au fost în zadar, pentru că lucrurile au fost prost gestionate”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Lidera PAS susţine că „Guvernul este total depăşit de situaţie şi a pierdut contactul cu realitatea”.

„Sunt multe de spus despre inacţiunile autorităţilor care au cauzat dezastru şi haos: testarea insuficientă, eşecul monitorizării contacţilor, introducerea tardivă a restricţiilor, neasigurarea la timp a spitalelor cu protocoale şi materiale de protecţie, comunicarea dezastruoasă, transmiterea unor mesaje contradictorii, încălcarea normelor de către preşedinte fără sancţiuni, exemplul prost de comportament al primelor persoane din stat”, a menţionat ex-premierul.

Maia Sandu a subliniat că „soluţiile politice sunt clare – să dăm jos guvernul şi să punem altul în loc, însă până reuşim să facem asta, trebuie să acţionăm, ca să nu pierdem timp preţios”. 

„Acum este urgent ca întreaga societate să se mobilizeze pentru a găsi soluţii. Cum putem acţiona, comunica şi reacţiona, pentru a opri acest virus şi colapsul total? Vin cu un apel către partidele parlamentare să convoace imediat la Parlament cei mai buni epidemiologi, medici şi specialişti din Moldova, care, împreună cu actuala conducere a Ministerului Sănătăţii, să vină cu măsuri urgente cu efect imediat. Deja am luat legătura cu câţiva specialişti şi sunt gata să muncim împreună pentru depăşirea crizei lăsând la o parte animozităţile politice”, a spus Maia Sandu.

Preşedinta PAS a accentuat că „trebuie să salvăm vieţile oamenilor şi sistemul nostru de sănătate!”.

„Nu vreau să-mi imaginez prin ce coşmar trec angajaţii din spitale, când aud cifrele de infectări noi, când se sufocă în costume de protecţie, când văd oameni răpuşi de virus, unii dintre ei chiar propriii colegi. Nu cred că-i mai alină acel prânz cald, donaţie sau salariu mărit, ei vor, pur şi simplu, ca acest coşmar să se termine!Demisii, cu siguranţă, vor urma. Şi pedepse pentru tragedia la care ne-au adus inacţiunile guvernului. Însă asta nu va salva vieţi acum”, a adăugat Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite