Maia Sandu, despre atacul militarilor ruşi asupra centralei automice din Zaporojie: „Facem apel la calm”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu a anunţat vineri, 4 martie, că incendiului de la centrala atomică din Zaporijie nu a provocat deocamdată creşteri ale nivelului radiaţiei şi nu există pericol pentru populaţie.

„Datele de la Ministerul Mediului arată că nivelul de radiaţie din Republica Moldova nu înregistrează nicio creştere.

Vom continua să monitorizăm nivelul de radiaţii şi să informăm periodic dacă vor interveni schimbări în fondul radioactiv. Facem apel la calm şi vă rugăm să va informaţi exclusiv din surse verificate”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, relatează BBC, citând declaraţiile primarului localităţii învecinate Enerhodar, conform căruia focul ar fi fost provocat de bombardamentele ruseşti. Conform NEXTA, pompierii nu pot interveni pentru a stinge incendiul, din cauza bombardamentelor. Ministrul de Externe Dmytro Kuleba a anunţat că armata rusă trage din toate direcţiile asupra centralei, că focul a izbucnit deja, iar o explozie va fi de zece ori mai intensă decât cea de la Cernobîl. El a precizat că ruşii trebuie să se oprească imediat să permită intervenţia pompierilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite