Guvernul a decis ce va face cu banii oferiţi de UE. Ion Chicu: Vor fi orientaţi spre dotarea spitalelor din R. Moldova cu echipament modern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu

Premierul Ion Chicu a declarat că asistenţa macro-financiară de 100 milioane de euro pe care UE o va oferi Republicii Moldova va fi direcţionată spre modernizarea spitalelor.

„Aceşti bani, când vor veni, vom propune să fie orientaţi spre dotarea spitalelor Republicii Moldova cu echipament modern. În afară de coronaviruşi, vieţile moldovenilor sunt răpuse de cancer, maladii cardio-vasculare şi multe alte boli. E timpul să alegem corect priorităţile!”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

Comisia Europeană a anunţat miercuri, 22 aprilie, că a aprobat propunerea privind oferirea asistenţei macro-financiare, în sumă de 3 miliarde de euro, pentru zece ţări partenere din vecinătate. Astfel, Republica Moldova va beneficia de un împrumut preferenţial de 100 milioane de euro, care va trebui restituit în termen de 12 luni. Cei mai mulţi bani îi va primi Ucraina - 1,2 miliarde de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite