Guvernul din Anglia va interzice educația sexuală pentru copiii sub 9 ani. Cum s-a ajuns la această decizie, care este pe placul sindicatelor de părinți

0
Publicat:

Guvernul britanic va interzice predarea educației sexuale copiilor sub 9 ani, conform unor noi ghiduri care urmează să fie publicate.

Educația sexuală, intersă în Anglia pentru copiii sub 9 ani. FOTO BBC -  gettyimages
Educația sexuală, intersă în Anglia pentru copiii sub 9 ani. FOTO BBC - gettyimages

BBC nu a văzut noile linii directoare, dar o sursă guvernamentală a spus că acestea includ și planuri de a interzice oricăror copii să fie învățați despre identitatea de gen.

Decizia a fost criticată de unii directori și sindicate de profesori, care susțin că nu există dovezi ale unei probleme larg răspândite cu materialele neadecvate vârstei în școli.

Guvernul susține că noile orientări vor oferi sprijin profesorilor, reasigurare părinților și vor stabili clar ce subiecte ar trebui predate elevilor la ce vârstă.

National Education Union, cel mai mare sindicat al profesorilor din Marea Britanie, a fost de acord că copiii din școala primară trebuie să poată discuta „cu adulți de încredere” informațiile pe care le-au luat online despre relații.

Educația sexuală, intersă în Anglia pentru copiii sub 9 ani. FOTO BBC
Educația sexuală, intersă în Anglia pentru copiii sub 9 ani. FOTO BBC

Un părinte, din Banbury, Oxfordshire, a declarat pentru BBC Radio 5 Live că fiica ei, în anul 5, a fost „destul de supărată” după ce a fost învățată despre anatomia „părților private”. A ieșit dintr-o clasă „confuză” în legătură cu „cum sunt făcuți bebelușii”, crezând că ar putea rămâne însărcinată dacă „s-a așezat lângă un băiat”.

Oficialii guvernamentali consideră că este importantă ca elevii să învețe despre relații și sex într-un mod adecvat vârstei, dar că anumite subiecte pot fi prea mature pentru copiii foarte mici.

Reacții la măsura interzicerii educației sexuale

Unii directori de școală au declarat că noile reguli nu vor face o mare diferență, deoarece educația sexuală nu a fost predată de obicei copiilor sub 10 ani. De asemenea, au subliniat că părinții au deja dreptul de a-și retrage copiii de la anumite lecții.

Sindicatele de profesori au criticat mai vehement decizia guvernului. Au acuzat guvernul că are motivații politice și că nu a prezentat dovezi care să demonstreze că interzicerea va fi benefică pentru copii.

De asemenea, au subliniat că mulți copii au deja acces la informații despre sex și relații din afara școlii, ceea ce ar putea face ca profesorii să fie nevoiți să răspundă la întrebări sensibile din partea elevilor.

Noile orientări interzic, de asemenea, discuțiile despre identitatea de gen cu copiii sub 9 ani.

Noile orientări vor intra în vigoare din toamna anului 2024, iar școlile din Anglia vor fi obligate să le respecte prin lege.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite