VIDEO Ex-premierul Pavel Filip, noul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Pavel Filip a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM) sâmbătă, 7 septembrie, cu votul unanim al celor prezenţi la Congresul extraordinar al formaţiunii.

Pavel Filip a declarat că „avem în prezent o guvernare hibridă, împotriva firii, gândită şi realizată în laboratoarele politice de import, încropită noaptea de unii trimişi din afară”. 

Ex-premierul a subliniat că „situaţia în care s-a pomenit Republica Moldova este comparabilă cu agresiunea armată din 1992. Numai că atunci duşmanul era în faţa noastră, astăzi el s-a urcat în instituţiile statului”.

„Guvernarea actuală, parcă după un plan prestabilit, a început lucrarea de subminare a statului. Interesele naţionale au fost trădate, iar Republica Moldova a fost scoasă din circuitul regional. Vecinii noştri România şi Ucraina urmăresc cu îngrijorare ceea ce se întâmplă la noi şi înţeleg că instabilitatea de aici ameninţă şi interesele lor vitale. Dintr-un partener credibil care a beneficiat de o deschidere fără precedent din partea Bucureştiului şi a Kievului, guvernanţii au transformat ţara într-o platformă de ameninţări şi pericole”, a spus Filip.

PDM a rămas fără conducere după ce fostul lider Vlad Plahotniuc şi-a anunţat demisia din funcţie, odată ce partidul a trecut în opoziţie, la mijlocul lunii iunie 2019. Ulterior, în cadrul unei şedinţe a Consiliului politic al PDM, au fost demişi din funcţii toţi vicepreşedinţii şi secretarul general.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite