Dodon cere Parlamentului să desemneze un procuror general interimar, după ce CSP a amânat concursul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon cere Parlamentului să identifice şi să propună şefului statului o candidatură pentru funcţia de procuror general interimar, în regim de urgenţă, după ce Consiliul Superior al Procurorilor, care urma să propună preşedintelui ţării candidatura procurorului general interimar vineri, 26 iulie, a amânat această procedură din lipsă de cvorum.

„În aceste condiţii, legea nr.87/2019 prin care a fost resetat mecanismul desemnării procurorului general interimar prevede expres dreptul Parlamentului Republicii Moldova de a identifica şi propune şefului statului candidatul la funcţia de procuror general interimar”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele a făcut „un apel către legislativ de a lansa neîntârziat procedurile ce se impun pentru identificarea unei candidaturi ireproşabile, integre, în spiritul meritocraţiei şi al profesionalismului”.

„Solicit legislativului stabilirea datei limită – 31 iulie curent, pentru propunerea şi desemnarea candidaturii, astfel încât să pot semna în regim de urgenţă decretul privind numirea procurorului general interimar nu mai târziu de 1 august”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite