Dodon afirmă că veteranii au încălcat legea în timpul manifestaţiilor din centrul Capitalei: „Aceste proteste sunt utilizate politic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Igor Dodon a comentat incidentele care s-au petrecut între forţele de ordine şi veterani la protestele de joi, 16 iulie, din faţa Parlamentului şi a Preşedinţiei. Şeful statului susţine că veteranii au încălcat legislaţia când au blocat Bulevardul Ştefan cel Mare, motiv pentru care Poliţia a ost nevoită să aplice forţa.

„Eu, în calitate de preşedinte al ţării, sunt pentru ordine, pentru respectarea legii. Atunci când câteva zeci sau câteva sute de persoane blochează ilegal drumurile, asta e încălcarea legislaţiei, indiferent cine sunt ei, sunt deputaţi, funcţionari sau veterani, asta e încălcarea legislaţiei R. Moldova. În orice stat, organele de drept trebuie să asigure ordinea publică”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Preşedintele răspunde”.

Preşedintele a menţionat că „Poliţia e în slujba statului. Ei nu încalcă legislaţia. Ei trebuie să asigure ordinea publică”.

„De ce să semenăm haos? De ce să facem agenda politică a cuiva? Eu am văzut că unii deja plâng de jale, fac postări pe Facebook. Dar de ce voi când aţi fost prim-miniştri nu aţi convocat veteranii şi nu le-aţi dat poliţă de asigurare gratis? Aşa cum a făcut Guvernul Chicu”, a afirmat Dodon.

Potrivit lui, „aceste proteste sunt utilizate politic pentru scopuri politice”. 

„Nu au nimic oamenii care au ieşit în stradă cu interesele lui Candu, Şor şi Usatîi, care i-au adus pe câţiva provocatori ca s-o preseze pe Maia Sandu să semneze moţiunea lui Andrei Năstase”, a mai spus Dodon.

Altercaţii în faţa Parlamentului în după-amiaza zilei de joi, 16 iulie, între veteranii războiului de la Nistru şi forţele de ordine, după ce primii ar fi încercat să instaleze corturi în faţa Legislativului în cadrul unei acţiuni de protest care a durat aproape toată ziua. Mai mulţi veterani au fost duşi la sectorul de Poliţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite