Deputatul Radu Mudreac, pus sub învinuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mudreac
Radu Mudreac

Deputatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Radu Mudreac, a fost sub învinuire pe faptul spălării banilor. Potrivit procurorilor, parlamentarul a invocat motive de sănătate şi a refuzat să facă declaraţii cu privire la acuzaţia care i-a fost înaintată, rezervându-şi dreptul de a face declaraţii ulterior.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, cauza penală a fost pornită în august 2021, la sesizarea Autorităţii Naţionale de Integritate. În calitate de fondator şi administrator al unei societăţi cu răspundere limitată, parlamentarul este învinuit că, acţionând de comun acord cu alte persoane, ar fi întocmit contracte fictive de împrumut pentru edificarea unei construcţii comerciale din Chişinău.

Deputatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Radu Mudreac, a rămas fără imunitate parlamentară vineri, 22 aprilie, majoritatea parlamentară susţinând demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu. Exprimarea votului a avut loc în timp ce deputaţii BCS au blocat tribuna centrală a Parlamentului, scandând: „Ruşine!”. Până să fie supusă votului ridicarea imunităţii, Radu Mudreac a fost transportat cu ambulanţa la spital, unde s-ar afla şi în prezent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite