Curtea de Apel Chişinău se adresează Curţii Constituţionale privind numărul secţiilor de votare peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Constituţională Moldova FOTO sputnik.md

Curtea de Apel Chişinău a admis cererea de neconstituţionalitate depusă de Platforma DA şi sesizează Curtea Constituţională privind exercitarea controlului constituţionalităţii unor prevederi din Codul Electoral în ceea ce ţine de deschiderea secţiilor de votare în afara ţării la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel, Curtea întrerupt examinarea cauzei până la pronunţarea Curţii Constituţionale, transmite IPN.

Un alt concurent electoral – AUR a susţinut adresarea Platformei DA la Curtea Constituţională, iar reprezentantul acestui partid, Dorin Chirtoacă, a declarat după şedinţă că Înalta Curte acum trebuie să arate Curţii de Apel Chişinău pe ce cale trebuie să meargă. În opinia sa, CEC, în loc să meargă în întâmpinarea cetăţenilor, ca ei să voteze, ei o fac invers, îi împiedică, încălcând Constituţia, iar pentru asta trebuie demişi şi sancţionaţi.

CEC a decis deschiderea a 146 de secţii de votare în afara ţării, număr considerat insuficient de către reclamanţi. E vorba de Blocul electoral „Renato Usatîi”, Platforma DA, PAS, PUN şi AUR. Examinarea cauzei a început pe 10 iunie. Formaţiunile au organizat joi şi vineri un protest în faţa Curţii de Apel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite