CEC a validat rezultatele celui de-al doilea tur al prezidenţialelor

CEC a validat rezultatele celui de-al doilea tur al prezidenţialelor

Comisia Electorală Centrală a aprobat procesul-verbal privind totalizarea rezultatelor celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc pe 15 noiembrie. CEC a declarat-o aleasă pe candidata PAS, Maia Sandu, care obţinut în turul doi cel mai mare număr de voturi – peste 943 de mii, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hotărârea adoptată de CEC vineri, 20 noiembrie, urmează să fie transmisă Curţii Constituţionale pentru confirmarea rezultatelor alegerilor şi validarea mandatului de preşedinte

Preşedintele CEC, Dorin Cimil, a declarat că numărul de voturi valabile pentru fiecare concurent electoral arată în felul următor: Maia Sandu – 943 006 şi candidatul independent Igor Dodon – 690 615 de voturi. Peste 20,5 mii de buletine au fost declarate nevalabile.

Potrivit Codului Electoral, Curtea Constituţională confirmă rezultatele alegerilor şi validează alegerea unui candidat, adoptând o hotărâre care se publică imediat. Până la validarea mandatului, candidatul ales la funcţia de preşedinte prezintă Curţii confirmarea faptului că nu este membru al vreunui partid politic şi nu îndeplineşte nicio altă funcţie publică sau privată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările