Cât a costat organizarea mitingului pro-Europa la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii Partidului Liberal Reformator, la mitingul „Moldova spune Da Europei“ FOTO: Tudor Iovu
Liderii Partidului Liberal Reformator, la mitingul „Moldova spune Da Europei“ FOTO: Tudor Iovu

Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal Reformator au reuşit să scoată, duminică, zeci de mii de membrii şi susţinătorii în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, la un miting pro-european. Reprezentanţii celor trei formaţiuni evită să spună cât s-a cheltuit pentru organizarea acţiunii.

Solicitaţi de „Adevărul“, purtătorii de cuvânt ai celor trei partide au declarat că nu au fost alocaţi bani pentru transportatea manifestanţilor la Chişinău. Sarcina le-a revenit organizaţiilor teritoriale ale partidelor. În schimb, partea tehnică (închirierea scenei, sonorizarea, contractarea artiştilor) a implicat anumite cheltuieli directe.

„Acum nu avem cifra exactă, dar aceasta va fi cu siguranţă reflectată în raportul partidului. Nu au fost cheltuieli centralizate pentru transport. Fiecare s-a organizat cum a putut: cine a venit cu microbuzul, cine a închiriat autobuze“, ne-a asigurat reprezentanta PD, Irina Gâscă, tot ea şefa serviciului de presă al Ministerului Transportului.

„Dacă s-au făcut anumite cheltuieli, acestea vor fi reflectate în raportul financiar anual al partidului. Deocamdată, nu s-a contabilizat nimic. Noi am fost cu senariul şi logistica. PD – cu partea tehnică. Ştim doar că PLDM a adus, estimativ, 40-50 de mii de persoane în Piaţă“, ne-a spus şi Larisa Manole, responsabilă de relaţia cu presa a PLDM.

„Nu pot să vă spun ce cheltuieli s-au făcut. A fost un comitet de organizare, format din reprezentanţii tuturor partidelor. Toată lumea s-a implicat la organizare şi la mobilizarea oamenilor“, a contrazis-o Victor Chironda, purtătorul de cuvânt al liberalilor reformatori.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite