Andrei Năstase: Există deja semnale de corupere a alegatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Deşi campania electorală prezidenţială încă nu a fost lansată oficial, deja există informaţii, din diferite regiuni ale ţării, despre cazuri de corupere a cetăţenilor şi de utilizare a resurselor administrative. Declaraţia aparţine liderului Platformei DA, Andrei Năstase, care susţine că prin aceste acţiuni ilegale, manipulări şi presiuni, scrutinul poate fi fraudat, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, Andrei Năstase a făcut apel la  forţele politice pro-europene să lupte pe un front comun pentru a apăra votul acordat de cetăţeni. 

„O atenţie aparte urmează să o acordăm intenţiilor autorităţilor de a prolifera şi intensifică una din cele mai mari modalităţi de fraudare a alegerilor, ce s-a executat prin utilizarea remunerată a alegătorilor din regiunea transnistreană. Am observat o intensificare a relaţiilor dintre Igor Dodon şi aşa-zisul lider transnistrean. Este îngrijorătoare şi intenţia CEC de a deschide mai multe secţii de vot destinate cetăţenilor din regiunea transnistreană”, a menţionat Andrei Năstase.

Platforma DA urmează să insiste asupra instituirii sancţiunilor riguroase pentru faptele de transportare organizată a alegătorilor şi pentru votarea remunerată.

„Am toată convingerea că, susţinut de oamenii cu demnitate, raţionali, înţelepţi şi dornici de schimbarea în bine a Moldovei, voi câştiga împotriva lui Igor Dodon, cu atât mai mult cu cât mă voi baza pe încrederea şi voinţa liber exprimată a tuturor cetăţenilor, indiferent de culoarea politică, confesiune, apartenenţă etnică”, a mai spus Andrei Năstase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite