Alexandru Slusari: Vom decide dacă ex-directorul MoldAtsa va fi audiat la comisia parlamentară de anchetă

Alexandru Slusari: Vom decide dacă ex-directorul MoldAtsa va fi audiat la comisia parlamentară de anchetă

FOTO IPN

Sorin Stati, fostul director al MoldAtsa, ar putea fi chemat la audieri în Comisia pentru anchetarea fraudei bancare, iar decizia va fi luată pe 21 august. Despre acestea a informat Alexandru Slusari, preşedintele comisiei, care a dat publicităţii un mesaj care aparţine lui Sorin Stati, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

În mesaj, Sorin Stati menţionează că în perioada în care conducea MoldAtsa, Viorel Chetraru, vicepreşedintele Curţii de Conturi, i-ar fi comunicat că este obligat să plaseze toate conturile MoldAtsa la Unibank.

De asemenea, Sorin Stati mai precizează că era presat zilnic să facă acest lucru de către Francesco Talmaci, actual angajat al Ministerului de Finanţe, pensionat de la Centrul Naţional Anticorupţie, cu ameninţarea unor consecinţe negative care vor urma de la CNA.

„Imediat cum a fost creată comisia parlamentara de anchetă pentru investigarea fraudei bacare m-am adresat către deputatul PAS Igor Grosu cu solicitarea de a fi invitat la audierile acestei comisii, comunicându-i că dispun de probe care pina acum nu au fost făcute publice şi care demonstrează implicarea directă în această fraudă a unor demnitari de stat despre care la moment se ştia că doar au muşamalizat ancheta penală, scrie Sorin Stati în mesaj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările