Unioniştii vor protesta împotriva concertului de 9 mai, din Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău

Unioniştii
vor protesta împotriva concertului de 9 mai, din Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău

Platforma Civică Acţiunea 2012 pledează pentru Unirea Basarabiei cu România

Pe 7 şi 8 mai, membrii Platformei Civice Acţiunea 2012 vor protesta în faţa Primăriei Chişinău, cerând autorităţilor locale să anuleze concertul organizat de Ziua Victoriei de Ambasada Rusiei, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceştia susţin că prin acest spectacol va fi profanat locul care a devenit în timp un simbol al luptei pentru limbă, identitate şi idependenţă faţă de URSS. Ei mai cer ca 9 mai să fie declarată o zi de doliu, în memoria tuturor ostaşilor căzuţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Pe 9 mai, membrii Platformei Civice vor comemora în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare victimele regimului sovietic din Basarabia. Participanţii vor purta tricouri negre în semn de doliu pentru victime, dar şi pentru a aminti încă o dată că Piaţa Marii Adunări Naţionale, locul de unde a pornit lupta pentru renaşterea naţională, încă mai reprezintă un simbol al libertăţii noastre.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: