UPDATE Covid-19 în Moldova. Manifestaţiile care adună mai mult de 50 de persoane sunt interzise

UPDATE Covid-19 în Moldova. Manifestaţiile care adună mai mult de 50 de persoane sunt interzise

FOTO simbol sursa Shutterstock

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că autorităţile de la Chişinău au luat decizia de a sista toate manifestările în masă petru a evita răspândirea coronavirusului. Ministra a precizat că decizia respectivăa fost coordonată cu reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 13.40 Viorica Dumbrăveanu a precizat, în cadrul şedinţei Parlamentului, că autorităţile interzic manifestaţiile la care se adună mai mult de 50 de persoane, pentru a evita riscul infectării şi răspândirii noului virus.

„Orice întrunire care va fi organizată, în cazul respectiv să fie întocmită lista persoanelor şi săfie coordonată cu comisia extraordinară de la nivel local, pentru că în cazul în care se înregistrează un caz suspect de coronavirus, să ştim exact cu cine a fost în contact şi care este acest cerc de persoane”, a spus Dumbrăveanu, în Parlament.
 
„Decizia Puntului Focal este de a interzice toate manifestările în masă, indiferent de tipul acestora, că sunt manifestări culturale, sociale sau de ordin sportiv. Absolut toate manifestările sunt anulate, inclusiv concertele”, a declarat Viorica Dumbrăveanu într-o conferinţă de presă, marţi dimineaţa.
 
Amintim că sâmbătă, 7 martie, a fost confirmat primul caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită din Italia. Pacienta a fost internată la Spitalul Clinic Republican, unde primeşte tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 şi hipertensiune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: