Prima şedinţă a Grupului de lucru pentru implementarea proiectului de edificare a „Arenei Chişinău”

Prima şedinţă a Grupului de lucru pentru implementarea proiectului de edificare a „Arenei Chişinău”

FOTO mei.gov.md

Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a prezidat miercuri, 14 martie, prima şedinţă a Grupului de lucru privind implementarea proiectului de edificare a arenei polivalente „Arena Chişinău”.  Prioritatea Grupului de lucru este elaborarea, în termen de 10 zile, a Foii de parcurs pentru asigurarea implementării proiectului de edificare a arenei polivalente, cu examinarea creării unui parteneriat public-privat în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Economiei, până la data de 1 aprilie 2018, membrii Grupului trebuie să prezinte Guvernului spre examinare şi aprobare proiectele actelor normative necesare implementării acestui proiect.

În debutul şedinţei, ministrul Chiril Gaburici a prezentat conceptul „Arena Chişinău” şi necesitatea edificării acesteia în Republica Moldova. 

„Construcţia unei arene polivalente reprezintă o prioritate strategică a statului, odată ce oferă Republicii Moldova o serie de avantaje şi oportunităţi. Conform studiului de pre-fezabilitate, elaborat de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, „Arena Chişinău” va avea o capacitate de 3.000-5.000 de locuri, 800-1200 de locuri de parcare şi va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar şi conferinţe, expoziţii sau concerte. Construcţia va avea, de asemenea, o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilităţi pentru spa şi fitness”, a menţionat Chiril Gaburici.

Selectarea partenerului privat va fi efectuată în baza unui concurs public şi transparent la nivel internaţional, pentru a asigura alegerea unui dezvoltator bun, cu experienţă în domeniu, cu servicii calitative, executate în termenii stabiliţi.

S-a propus ca în baza studiului de pre-fezabilitateca arena polivalentă să fie edificată pe terenul aflat în administrarea Centrului de Excelenţă în Viticultură şi Vinificaţie din comuna Stăuceni, suprafaţa estimativă necesară construcţiei fiind de circa 10 ha.

În cadrul şedinţei a fost definitivată Foaia de parcurs, care prevede un şir de acţiuni, precum şi instituţiile care vor fi implicate în procesul asigurării implementării proiectului de edificare a „Arenei Chişinău”.
citeste totul despre: