Japonia ne dă 2,13 milioane de dolari pentru echipamente medicale

Japonia ne dă 2,13 milioane de dolari pentru echipamente medicale

Ambasadorul nipon la Chişinău, Toichi Sakata şi premierul Iurie Leancă au semnat un acord de creditare în beneficiul sistemului medical moldovenesc Foto: Gov.md

Creditul va fi orientat către achiziţionarea de echipamente de diagnosticare pentru Institutul Oncologic şi spitalele regionale din Bălţi şi Cahul.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Premierul Iurie Leancă şi Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Toichi Sakata, au semnat astăzi un acord prin care Ţara Soarelui Răsare ne oferă un grant de 2,12 mlioane de dolari pentru procurarea de dispozitive medicale moderne la Institutul Oncologic şi-n spitalele regionale din Bălţi şi Cahul. Din acest fond vor fi achiziţionate 20 de aparate pentru diagnosticare.

Iniţial, Ministerul Sănătăţii avansase un credit de 53 de milioane de euro, care urma să fie asigurat de Japonia şi prin care cinci spitale moldoveneşti ar putea beneficia anul viitor de aparatură medicală de ultimă oră. Instituţiile medicale vizate erauInstitutul Oncologic, Centrul Mamei şi Copilului, Spitalul de Urgenţă, Spitalul Republican şi Spitalul numărul 3 „Sfânta Treime“ din Capitală.

citeste totul despre: