Cum faci cea mai bună ciorbă de verdeţuri de sezon. Reţeta simplă a unui preparat aromat şi plin de vitamine

Cum faci cea mai bună ciorbă de verdeţuri de sezon. Reţeta simplă a unui preparat aromat şi plin de vitamine

Ciorbă de primăvară FOTO Facebook.com/Mircea Groza

Profitaţi din plin de verdeţurile de toate felurile ce abundă în această perioadă în pieţe şi pregătiţi o ciorbă bogată în arome, dar şi cu proprietăţi benefice pentru sănătate.

Pentru această ciorbă de primăvară, spune cunoscutul gastronom ardelean Mircea Groza, puteţi folosi orice verdeţuri, în orice combinaţie, pentru că indiferent de alegerea făcută, rezultatatul va fi unul delicios.

Ingrediente:

verdeţuri (salată, spanac, macriş, leurdă, urzici, ştevie, lobodă), slănină afumată, zer, trei-patru gălbenuşuri, ceapă şi usturoi verde, lapte acru, un morcov, făină, boia dulce, o legătură de mărar verde, un ardei, ulei.

Mod de pregătire:

Tăiaţi slănina cubuleţe, căliţi-o uşor într-o oală în care aţi turnat puţin ulei, apoi adăugaţi usturoiul şi ceapa verde mărunţite, precum şi morcovul dat pe răzătoare. Lăsaţi să se înmoaie, la foc mic, după care puneţi o lingură de făină şi o linguriţă de boia; amestecaţi, având grijă să nu se ardă boiaua, apoi stingeţi totul cu o cană cu apă rece.

Pe măsură ce amestecul începe să se îngroaşe, turnaţi treptat apă caldă, săraţi după gust şi lăsaţi să fiarbă împreună cu o legătură de mărar verde şi un ardei tăiat bucăţi mai mari.

Între timp, spălaţi verdeţurile în mai multe ape, rupeţi-le cu mâna, iar când legumele din ciorbă sunt aproape fierte, adăugaţi-le în oală. Separat, daţi un clocot zerului pe care l-aţi aromat cu mărar verde tocat, după care răsturnaţi totul peste ciorbă. Când fierbe, luaţi vasul de pe foc.

Într-un castron, omogenizaţi laptele acru cu trei-patru gălbenuşuri şi completaţi cu zeama caldă, apoi puneţi totul în oală şi amestecaţi bine.

Nu aruncaţi albuşurile rămase! Bateţi-le cu un ou întreg şi prăjiţi-le într-o tigaie, pe ambele părţi. După ce omleta s-a răcit, o tăiaţi bucăţele şi o adăugaţi în ciorba de verdeţuri. Când serviţi, puteţi parfuma preparatul cu frunză de leuştean ori de mărar.
Poftă bună!

Mai puteţi citi:

Reţetă cu verdeţuri de primăvară. Cum faci cea mai gustoasă mâncare de leurdă, urzici şi spanac

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: