Cea mai simplă mâncare de post. Secretul unui preparat din cartofi gustos şi aromat
0Acest fel de mâncare este unul dintre preparatele gătite frecvent, în special în perioadele de post. Reţeta, una extrem de simplă, vine de la cunoscutul gastronom sălăjean Mircea Groza.
Gustoasă, ieftină şi extrem de uşor de pregatit, această salată poate fi adaptată în funcţie de legumele pe care le avem în bucătărie şi de preferinţele fiecăruia. Iată varianta celebrului gastronom sălăjean Mircea Groza.
Ingrediente: trei-patru cartofi, patru cepe verzi, un fir de usturoi verde, roşie, ardei, ceapă, castravete, ridichi, măcriş sau leurdă, ulei, oţet, sare, piper, cimbru uscat.
Fierbeţi cartofii în coajă, curăţaţi-i şi tăiaţi-i cuburi, apoi presăraţi peste ei sare, piper şi cimbru. Într-o tigaie adăugaţi puţin ulei şi rumeniţi cartofii, adăugaţi ceapa şi usturoiul verde tocate şi lăsaţi să se înmoaie, având grijă să nu se ardă.
Într-un castron amestecaţi roşiile, ardeiul, castravetele, ceapa uscată, ridichile (puteţi adăuga şi frunzele lor), precum şi leurda/măcrişul, săraţi şi piperaţi după gust, stropiţi cu ulei şi puţin oţet apoi amestecaţi cu cartofii.
Acest preparat poate fi folosit şi pe post de garnitură, alături de friptură ori o bucată de cârnat prăjit.
Vă mai recomandăm:
Cum faci cea mai bună mâncare de fasole cu ciolan. Ingredientele simple care îi dau savoare