În Mehedinţi, a început nebunia rechizitelor: cea mai ieftină e varianta chinezească

În Mehedinţi, a început nebunia rechizitelor: cea mai ieftină e varianta chinezească

Părinţii iau în calcul toate ofertele înainte de a umple coşul cu rechizite

Magazinele au scos la bătaie reducerile și promoțiile, iar părinții trebuie să facă față valului de cereri din partea copiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar, părinții și copiii aleargă prin magazinele din Drobeta Turnu Severin, în căutarea celor mai convenabile oferte.

„Trebuie să împăcăm dorințele copiilor cu bugetul pe care îl avem la dispoziție. Ei vor cele mai noi lucruri, vor caiete imprimate cu nu știu ce desen animat sau star pop, iar eu încerc să le mai domolesc pornirile.

În acest an, am pregătit cam 400 de lei pentru cei doi copii. Ofertele sunt bune, însă prețurile sunt destul de mari, mai ales că cerințele sunt și ele foarte mari”, ne spune Amalia Tănase, mama a doi copii de clase primare.


Oferte atrăgătoare la rafturile „pentru școală”
Pentru a-și atrage clienții, magazinele se întrec în oferte și reduceri, mai ales că, în această perioadă, vânzările la rechizite reprezintă o pondere importantă din totalul încasărilor.

Astfel, la rafturi au apărut oferte precum „două penare plus unul gratis”, „25% reducere la ghiozdane” sau „10 caiete la preț de 8”.

Prețul minim al unui caiet de dimensiuni normale este de 0,8 lei, dar poate ajunge și la 2,5 lei, în funcție de calitatea hârtiei sau de imprimeurile de pe copertă.

Cele mai căutate produse în aceste zile sunt ghiozdanele, al căror preț oscilează între 25 de lei și 200 de lei. Unele magazine înregistrează deja creșteri de 10, până la 15 procente la haine și accesorii pentru copii, semn că rechizitele nu reprezintă singura cheltuială a părinților în ajunul anului școlar.

„Sunt foarte multe de cumpărat, așa că deocamdată luăm strictul necesar. După data de 10 septembrie, mai facem o tură de cumpărături”, spune o altă mămică venită să cumpere rechizite.


Varianta chinezească, căutată de severineni

Severinenii care nu sunt dispuși să cheltuiască prea mult din bugetul familiei pentru achiziționarea rechizitelor, pot alege varianta chinezească. În centrul orașului, comercianții de produse chinezești au o perioadă foarte ocupată.

„Așa e în fiecare an, vine lumea să cumpere pentru școală”, ne spune, în grabă, unul din cei care se ocupă cu bunul mers al afacerii.

Prețurile foarte mici în comparație cu restul magazinelor îi îndeamnă pe oameni să mai renunțe la calitate, în favoarea cantității.

„Chiar mai devreme am ieșit dintr-un magazin unde cel mai ieftin ghiozdan era 40 de lei. Cu banii ăștia, de aici am luat două ghiozdane, două penare pline cu pixuri și stilouri, caiete, bloc de desen și carioci.

Sunt foarte mulțumită, pentru că este o cheltuială mare începutul de an școlar și cu cât economisim mai mult, cu atât mai bine", ne-a spus Izabela Arcanu, clientă și mama a doi copii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările