Proiect inedit. 101 zâmbete, expuse pe gardul Parcului Botanic din Timişoara, îi îndeamnă pe trecători „să se oprească din tumultul vieţii“

Proiect inedit. 101 zâmbete, expuse pe gardul Parcului Botanic din Timişoara, îi îndeamnă pe trecători „să se oprească din tumultul vieţii“

Expoziţie de fotografie inedită, la Timişoara

O expoziţie inedită de fotografie este organizată, la Timişoara, în perioada 16 februarie – 20 martie. Portretele a 101 oameni simpli sunt afişate pe gardul Parcului Botanic, într-o zonă intens circulată din centrul Timişoarei, în cadrul proiectului „Sunt aici”. Ideea campaniei este de a-i îndeamnă pe trecători să se oprească o clipă şi să conştientizeze că fac parte dintr-o comunitate care are nevoie de implicarea fiecăruia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 200 de persoane au fost abordate pe spaţiul pietonal care mărgineşte Parcul Botanic, între sensul giratoriu Mărăşti şi strada Aristide Demetriade, cu îndemnul de a accepta să se oprească, să accepte să fie fotografiate pentru o expoziţie de fotografie, cu scopul de a transmite comunităţii timişorene mesajul „Sunt Aici!”. Potrivit organizatorilor, obiectivul acestei campanii este de „a le transmite locuitorilor din Timişoara că suntem toţi la fel, avem nevoi şi aşteptări similare, împărţim spaţiul oraşului şi avem impact atât asupra lui, cât şi asupra celor care ne înconjoară”.

„Toţi suntem călători în această viaţă. Ne intersectăm unii cu alţii în fiecare zi. Tot ceea ce facem, ce spunem, ce suntem are impact asupra celorlalţi. Cu această expoziţie de fotografie vrem să le transmitem timişorenilor că nu suntem diferiţi unii de alţii, că negarea nu ne exclude din această comunitate. Nu contează ce profesie avem, unde ne-am născut, ce pasiuni avem, atât timp cât trăim în acest oraş suntem împreună. Şi aşa cum avem responsabilităţi pentru noi înşine, avem şi pentru comunitate. Să ne oprim o clipă şi să conştientizăm asta”, a exlicat Nicoleta Tudor, organizator.

Fiecare dintre cele 101 fotografii, realizate de fotografii Sebastian Tătaru şi Cristian Tzecu, poartă îndemne ca: iubeşte, visează, colaborează, trăieşte, inovează, acceptă, ajută, imaginează, înfloreşte, respectă, ocroteşte, inspiră şi altele asemenea.

„Ne influenţăm unii pe alţii în fiecare zi. Ne dăm sau nu ne dăm seama de asta. Ne consultăm cu ceilalţi când avem nevoie de o decizie, ne orientăm spre sfatul celor în care avem încredere. Ţinând cont de modul în care interacţionăm unii cu alţii am inclus în această expoziţie portrete care au un îndemn diferit pentru trecători. Dacă cei care văd expoziţia pleacă mai departe cu sentimentul că noi, oamenii, suntem frumoşi, consider că am reuşit să transmitem ceea ce ne doream”, a mai adăugat Cristian Philipp din echipa de organizare. Expoziţia de fotografie „Sunt Aici!” este un proiect în cadrul Inspire Other Travelers, realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara.

 

citeste totul despre: