Continental dă 9,5 milioane de euro pentru ca fabrica de anvelope din Timişoara să nu mai miroasă urât

Continental dă 9,5 milioane de euro
pentru ca fabrica de anvelope din Timişoara să nu mai miroasă urât

Germanii afirma ca la fabrica de anvelope se va reduce mirosul urat

În sfârşit cei de la Continental recunosc: în Timişoara mirosul neplăcut de la fabrica de anvelope din oraş deranjează. Compania a anunţat implementarea unei soluţii tehnice „pentru reducerea disconfortului olfactiv în vecinătatea fabricii sale din Timişoara”, după cum afirmă chiar reprezentanţii producătorului german.

Continental anunţă implementarea unei soluţii tehnice pentru reducerea disconfortului olfactiv în vecinătatea fabricii sale din Timişoara, a anunţat compania. Se pare că protestele continue ale locuitorilor din oraş, mai ales cei din zona unde este situată fabrica de anvelope a Continental dau roade.

„Prin acest proiect dorim să ne continuăm strategia de dezvoltare durabilă, care are printre obiectivele principale îmbunătăţirea continuă a proceselor noastre, şi în acelaşi timp reducerea constantă a impactului operaţiunilor noastre asupra vecinătăţii”, a declarat Klaus Ohlwein, directorul general al fabricii de anvelope din Timişoara. „Programul pe care dorim să îl implementăm în Timişoara constituie una din cele mai moderne tehnologii implementate de către Continental pentru protecţia mediului.” a adăugat Ohlwein.

Curent alternativ, plasmă, radicali de oxigen, toate pentru eliminarea mirosului de cauciuc

Principiul de operare al soluţiei tehnice, denumită Non-Thermal Oxidation – Cold Plasma technology (active oxygen)/Oxidare Non-Termică – Tehnologie cu Plasmă Rece (oxigen activ), constă într-un curent alternativ ce generează un câmp de plasmă care descompune oxigenul şi apa din aer în radicali de oxigen (oxigen activ). Se produce o reacţie de oxidare la contactul cu aerul din procesul de producţie a anvelopelor, care la rândul ei neutralizează moleculele de miros rezultate în procesul de vulcanizare a anvelopelor.

În plus faţă de implementarea tehnologiei cu plasmă în aria de vulcanizare, precum şi în lumina unei dezvoltări tot mai rapide a tehnologiilor de producţie a anvelopelor şi a cerinţelor de calitate a clienţilor, Continental a decis să acţioneze în ceea ce priveşte emisiile procesului de amestec al cauciucului. Pentru aceasta, compania va instala în aria de Mixare amestec un echiament denumit Regenerative Thermal Oxidation (RTO) – Oxidare Termică Regenerativă. Acest echipament va distruge compuşii organici volatili apăruţi în cadrul procesului de producţie prin oxidarea acestora la temperatură înaltă.

Investiţiile pentru cele două echipamente se ridică la suma de 9,5 milioane Euro, iar implementarea lor se va desfăşura până la finalul anului 2015.

În peste 13 ani de operaţiuni în România, Continental Anvelope Timişoara a investit peste 350 milioane de euro şi a creat peste 2,100 de locuri de muncă. Investiţiile au fost direcţionate către tehnologie de ultimă generaţie, programe de protecţie a mediului şi proiecte de responsabilitate socială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: