Centura de Sud a Timişoarei revine pe hârtie. Guvernul României a făcut modificări în Master Planul Transporturilor

Centura de Sud a Timişoarei revine pe hârtie. Guvernul României a făcut modificări în Master Planul Transporturilor

Şoseaua de centură va scoate traficul greu din Timişoara

Centura de Sud a Timişoarei, conform datelor din Master Plan pentru dezvoltarea ţării până în anul 2030, va avea o lungime de 20 de kilometri. Şoseaua va costa în jur de 124 de milioane de euro (plus TVA).

Ştiri pe aceeaşi temă

Veste bună pentru Timişoreni de la “centru”. Ioan Rur, Ministrul Transporturilor, a prezentat Camerei Deputatţilor şi Senatului Master Planul General de Transport în care a apărut o singură modificare: a fost inclusă în document Centura de Sud a Timişoarei. Schimbarea de macaz a apărut în urma presiunii opiniie publice din Timişoara, cât şi a unor politicieni care au făcut un lobby putenic la Bucureşti.
 
Centura de Sud a Timişoarei, conform datelor din Master Plan pentru dezvoltarea ţării până în anul 2030, va avea o lungime de 20 de kilometri. Şoseaua va costa în jur de 124 de milioane de euro (plus TVA) şi va scoate din oraş o mare parte din traficul greu.
 
Din păcate nu a fost inclus în Master Plan şi autostrada Timişoara-Moraviţia, care ar face legătura dintre capital Banatului şi Belgrad. Autostrada a fost transformată de Ministerul Transporturilor în Drum Euro-Trans, estimate la aproximativ 29,5 milioane de euro (fără TVA).
 
Construcţia unui kilometru de centură va costa 7,68 milioane de euro, în condiţiile în care nu vorbim de zone dificile de construit. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările