Apa plată cu aur îmbuteliată în România şi vândută în China la preţ de lux. O sticlă ajunge să coste 25 de euro la magazin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei oameni de afaceri din Timişoara au lansat pe piaţă produsul „Aur’a“, o apă minerală îmbuteliată în Munţii Dognecea din judeţul Caraş-Severin, care ar urma să coste în magazine chiar şi 25 de euro.

România a intrat în rândul ţărilor care vând apă plată din gama de lux. Este vorba despre produsul denumit „Aur’a“, afacerea unor investitori din Timişoara, ai căror angajaţi încarcă apa în sticle direct la sursă, izvorul Ursoanea din Munţii Dognecea. Numele este inspirat de proprietăţile unice în România ale apei, care conţine şi o mică cantitate de coloizi de aur şi argint. În plus, are un pH ridicat, adică este natural alcalină.

Investiţia în fabrica de apă de lux, din localitatea cărăşeană Ocna de Fier, în valoare de cinci milioane de euro, a fost realizată de trei oameni de afaceri, Horaţiu Rada, Eleodor Coptil şi Mihai Petrăchioiu, a început să producă în iunie şi are o capacitate de 2 milioane de sticle lunar.

“Prima etapă, care a inclus lucrările de proiectare, documentele, analizele, avizele, autorizaţiile, hala de producţie, linia de îmbuteliere, realizarea branding-ului, dar şi construcţia efectivă şi amenajările, a fost gata în luna februarie a acestui an. Fabrica a început să producă în luna iunie şi are o capacitate de 2 milioane de sticle pe lună”, a declarat Horaţiu Rada, unul dintre investitorii timişoreni, care conduce şi firma Cons Electrificarea Instal.

Contractul cu chinezii

Conform planului, aproximativ 80% din producţie se duce la export. Sticla de apă iese de pe poarta fabricii cu 5 euro, însă preţul acestuia poate urca mult având în vedere adaosul comercianţilor, care variază între 200-500 la sută. Nu cu mult timp în urmă, reprezentanţii Aur’a au participat la un important târg în China, de unde s-au întors cu câteva contracte semnate cu distrubuitorii asiatici. Este una din pieţele importante pe care Aur’a doreşte să o cucerească. 

image

Horaţiu Rada la târgul de la Ningbo (China)
 

Conform proprietarilor acestui brand, există deja semnate contracte  de distribuţie şi pentru Germania, Cehia, Slovacia, Belgia şi Austria. În România, apa va ajunge la distribuitori din zona HoReCa.

Respectă standardul de lux

Ca parametri de calitate şi proprietăţi, Aur’a depăşeşte toate apele aflate pe piaţa românească. 

Spre deosebire de majoritatea producătorilor, apa Aur'a este pură – asta înseamnă că este îmbuteliată exact aşa cum iese din munte, direct din natură, filtrată natural de rocă, bolovănişuri, nisip şi argile. Este naturală - dintr-o zonă fără activităţi industriale, agricole sau turistice, la mii de hectare distanţă de posibile surse de poluare. Produsului se poate compara cu oricare apă din zona premium şi de lux din lume”, a mai spus Horiaţiu Rada.

Apa îmbuteliată doar în sticlă

Aur’a este îmbuteliată doar în sticlă, pentru a nu-şi pierde proprietăţile. Sticla este realizată de Vetropack – unul dintre cei mai importanţi producători de ambalaje de sticlă din Europa – în fabrica din Slovacia. Apa plată va fi comercializată în două tipuri de sticle, de 0,75 litri şi 0,33 litri.

Dacă am pune Aur’a în recipiente de plastic, ar fi ca şi cum am coborî ştacheta. Am transforma-o într-o apă banală şi am depersonaliza-o. Este exclus. Sticla este cel mai sigur ambalaj inventat până acum”, a explicat Horaţiu Rada.

Calitate atestată la Bruxelles

Aur’a are deja şi prima recunoaştere internaţională de la International Taste & Quality Institute de la Bruxelles. Apa bănăţeană primit trei stele - maximum posibil. Este prima şi singura apă din România premiată cu trei stele la Superior Taste Award.

image


Apa Aur'a a fost premiată la Bruxelles
 

Aurul are proprietăţi antiinflamatorii şi antialergice, este antibiotic natural cu importante calităţi antioxidante. Stimulează funcţia de regenerare a organismului şi de purificare a toxinelor. Şi argintul este un metal cu virtuţi terapeutice cunoscute: este cel mai bun antiseptic natural, distruge eficient bacteriile, impiedică dezvoltarea tumorilor, stimulează funcţia leucocitară, creşte imunitatea şi facilitează detoxifierea organismului”, a declarat medicul nutriţionist Dana Stoian.

Cine sunt oamenii din spatele afacerii
 

Aur’a Mineral Water, compania care deţin fabrica, are trei acţionari – Horaţiu Rada, Eleodor Coptil şi Mihai Petrăchioiu. Horaţiu Rada a intrat în afaceri în anul 1997, când a înfiinţat firma Cons Electrificarea Instal, cu domeniu de activitate în construcţiile civile, care a trecut ulterior şi la realizarea branşamentelor şi a construcţiilor de reţele electrice. 
 

Alături de partenerul şi asociatul Eleodor Coptil au extins domeniul serviciilor şi au trecut şi la lucrări de infrastructură, suprastructură şi hidroizolaţii. Cons Electrificarea Instal are o cifra de afaceri anuală de 5 -7 milioane de euro. Horaţiu Rada a fost în 2006 preşedinte al Federaţiei Patronale din Energie, iar în 2004 a înfiinţat Asociaţia Patronală din domeniul energetic din zona de vest - Energobanat. 

image


 

Mihai Petrăchioiu are afaceri în domeniu turistic, în cel al serviciilor medicale şi de producţie a lifturilor, iar de aproape 20 de ani este manager regional la Rio Bucovina.

Am hotărât să investesc în acest domeniu când am primit o ofertă pentru cumpărarea unei fabrici de apă, dar am constatat că tehnologia de producţie şi condiţiile de îmbuteliere erau desprinse, parcă, din Evul Mediu, iar preţul cerut era mult prea mare. Din toată această poveste a rămas doar ideea că o investiţie în domeniu poate fi de foarte bun augur. Mi-am dat seama că un business în domeniu e o oportunitate, dar am ştiut că e nevoie de altceva, să aducă o noutate într-un domeniu aproape saturat”, a mai spus Rada.


Apa este unică prin parametri ei, având un pH ridicat, adică natural alcalină. Conform raportului de analize Wessling nr.1601562 / 26.04.2016, apa are un pH de 8,25 şi conţine coloizi de aur şi argint.

Wolfsgold - apă cu coloizi de aur din Transilvania
 

Aur’a nu este singura apă comercializată care conţine coloizi de aur. De puţin timp, un om de afaceri din Germania, Herbert Tauber, vinde apa Wolfsgold, care provine dintr-un izvor, Bucovan, din Munţii Rodnei, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Firma îmbuteliază, manual, apa cu colizi de aur. Conform site-ului wolfsgold.de, apa este îmbuteliată în sticle de 0,25 şi poate fi cumpărată la preţuri între 10 euro (trei sticle), 19,5 euro (şase sticle) şi 38 de euro (12 sticle).

image


 

Herbert Tauber, originar din Munster, a înfiinţat în anul 2003, la Timişoara, Tauber Eco. Firma acestuia a demolat fosta fabrică ILSA. Acesta a adus la Timişoara primul concasor de reciclat betoanele din demolări. 

Apă plată de lux
 

Bling H2O este cea mai scumpă apă minerală din lume, o sticlă ajungând să coste până la 50 de dolari. Provine din California şi este cunoscută pentru sticla decorată cu cristale Swarovski.

image



În lume există numeroase alte firme renumite care vând apa plată la preţuri extravagante. Printre cele mai cunoscute sunt Fillico Beverly Hills din Japonia, Voss din Norvegia, Antipodes din Noua Zeelandă, Sei din America, Litre din Canada sau Iskilde din Danemarca.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite