Acuzaţii de tentativă de omor în cazul brutelor care au lovit cu lopata şi cu coasa un poliţist aflat în misiune

Acuzaţii de tentativă de omor în cazul brutelor care au lovit cu lopata şi cu coasa un poliţist aflat în misiune

FOTO Arhivă

Doi tineri de etnie romă din localitatea timişeană Checea au fost reţinuţi după ce au atacat un poliţist aflat în misiune. Procurorii au încadrat fapta unuia dintre agresori la tentativă de omor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul privind atacul la care a fost supus şeful de post din localitatea timişeană Checea a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. Unul dintre cei doi tineri romi care l-au agresat pe poliţist este acuzat de tentativă de omor, după ce medicii legişti au stabilit că viaţa poliţistului care a suferit un traumatism cranio cerebral a fost pusă în pericol. "Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus la data de 12.12.2018 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul P.B. sub aspectul săvârşirii ultraj (în varianta tentativei de omor comisă asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), precum şi faţă de inculpatul P.M. sub aspectul săvârşirii ultraj (în varianta lovirii sau altor violenţe comise asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu)", arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. 

Procurorii au făcut publică şi starea de fapt din dosar. „În dimineaţa zilei de 11 decembrie 2018, în jurul orei 09.00, persoana vătămată, şeful Postului de Poliţie Checea din judeţul Timiş, se afla în localitate, în apropierea locuinţei celor doi inculpaţi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu privind comiterea unei infracţiuni de furt pentru care cei doi inculpaţi erau bănuiţi. În acele circumstanţe, persoana vătămată a fost lovită de inculpatul P.B. cu o lopată în cap, lovitură în urma căreia a suferit un traumatism cranio - cerebral ce a necesitat intervenţie chirurgicală de urgenţă şi a pus viaţa persoanei vătămate în primejdie, necesitând 15 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii. Totodată, inculpatul P.M. i-a aplicat şefului de post o lovitură cu o coasă, lovitură în urma căreia persoana vătămată a suferit mai multe plăgi la nivelul braţelor”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Cei doi tineri care l-au agresat pe poliţist vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: