UDMR va propune o nouă variantă pentru organizarea pe regiuni a României

UDMR va propune o nouă variantă pentru organizarea pe regiuni a României

Laszlo Borbely e de părere că regionalizarea ţării trebuie făcută altfel decât e anunţată

Reprezentanţii UDMR, adunaţi la Târgu-Mureş cu ocazia Consiliului Reprezentanţilor Unionali, şi-au exprimat părerea cu privire la proiectul de regionalizare a României, considerând că actuala variantă este una ”catastrofală”.

Cea mai proastă variantă pozibilă de împărţire administrativă a ţării este cea actuală, pe cele opt regiuni de dezvoltare. Noi am dezvoltat un proiect de lege în Parlament, referitor la reorganizarea administrativă a României, care va fi dat publicităţii săptămâna viitoare, alături de analizele experţilor în acest sens. Dacă va continua pe ecastă direcţie, România se va trezi cu regiuni sărace, care vor fi şi mai sărace, dar şi cu regiuni bogate, care vor deveni şi mai bogate. Unde e echilibrul?”, a declarat Laszlo Borbely.

Borbely a declarat şi că reorganizarea propusă de UDMR se bazează pe date clare, analizate de experţi în domeniu, în timp ce restul partidelor nu fac altceva decât să-şi ”dea cu părerea”.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, e convins că actuala variantă propusă pentru reorganizarea administrativă a României, cu opt regiuni de dezvoltare, este sortită eşecului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: