Târgu-Jiu: Mitropolia Olteniei investeşte la Târgu-Cărbuneşti, lângă fabrica lui Irinel Columbeanu

Târgu-Jiu: Mitropolia Olteniei investeşte la Târgu-Cărbuneşti, lângă fabrica lui Irinel Columbeanu

Mihai Mazilu este mândru de investiţia anunţată de Mitropolia Olteniei

Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, spune că Mitropolitul Olteniei a solicitat acordarea unei suprafeţe de două hectare de teren, pentru construirea unei hale de producţie a materialelor finite din lemn. Terenul acordat se află în spatele fabricii lui Irinel Columbeanu. În urma investiţiei, două sute de cărbuneşteni vor avea locuri de muncă.

„Arhiepiscopia Craiovei, conştientă  de responsabilitatea pe care o are în plan duhovnicesc asupra vieţii credincioşilor din judeţul Gorj, doreşte să se implice şi în plan social în viaţa comunităţii prin realizarea unei hale de producţie a materialelor finite din lemn. În cadrul acestei structuri urmărim crearea a două sute de locuri de muncă pentru locuitorii judeţul Gorj, respectiv ai oraşului Târgu-Cărbuneşti, aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau care au probleme sociale reale. Prin aceasta dorim scăderea ratei şomajului, o mai bună integrare socială şi profesională, precum şi o rată crescută a absorţiei pe piaţa muncii a tinerilor ce şi-au încheiat studiile. Dintre activităţile ce urmează a se desfăşura în această structură de producţie amintim fasonarea, debitarea şi asamblarea produselor finite din lemn precum şi managementul deşeurilor lemnoase. În acest sens, vă rugăm să veniţi în sprijinul demersului nostru prin acordarea unei suprafeţe de teren de aproximativ 20.000 de metri, pe raza oraşului Târgu-Cărbuneşti, unde urmează să ridicăm această structură multifuncţională“, consemna Înalt Preasfinţitul Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, în scrisoarea adresată primarului oraşului Târgu-Cărbuneşti, la sfârşitul anului trecut. Primăria Târgu-Cărbuneşti i-a vândut Arhiepiscopiei Craiovei un teren de 1,8 hectare, fiind amplasat în spatele fabricii lui Irinel Columbeanu.

S-a vândut la un preţ simbolic pentru a stimula investitorii în vederea creării de locuri de muncă. Între timp, am mai primit o scrisoare de la o altă firmă, care vrea să concesioneze 3.000 de metri pătraţi, investiţia ridicându-se la aproximativ 25 de miliarde de lei vechi. Firma se va ocupa tot de prelucrarea deşeurilor provenite din industria lemnului şi va oferi aproximativ 50 de locuri de muncă“, declară Mihai Mazilu.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Craiovei vor să realizeze acolo mobilier bisericesc, iar terenul este amplasat în spatele fabricii lui Columbeanu. Investiţia va fi realizată cu fonduri europene. Proiectul a fost întocmit de Mitropolia Olteniei“, precizează Ion Fugaru, viceprimarul din Târgu-Cărbuneşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: