Primăria Târgovişte a împuternicit 130 de oameni să verifice respectarea măsurilor de izolare la domiciliu

Primăria Târgovişte a împuternicit 130 de oameni să verifice respectarea măsurilor de izolare la domiciliu

Primăria Târgovişte a împuternicit 130 de agenţi constatatori pentru verificarea respectării măsurilor de izolare la domiciliu, precum şi a celorlalte interdicţii impuse în această perioadă prin decretul militar, ca parte a instituirii Stării de Urgenţă în România.

Pe de altă parte, edilul Cristian Stan, le-a transmis un mesaj tranşant celor care aleg să se plimbe prin parcuri sau să stea la cozi interminabile în plină pandemie de coronavirus.
 
„Ce să fac mai mult ca să înţelegeţi că trebuie să STAŢI ACASĂ?! Vreţi să avem concitadini infectaţi sau, Doamne fereşte, târgovişteni morţi din cauza faptului că nu am fost suficient de îngrijiţi cu noi înşine? Vreţi să cădem într-o dramă din care să nu mai putem ieşi?”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.
 
COVID 19. Primarul Târgoviştei, despre forfota din oraş: „Ce să fac mai mult ca să înţelegeţi că trebuie să staţi acasă?”
 
„Oameni buni, ne cunoaştem de atâta timp şi ştiţi că nu am fost niciodată un prăpăstios din fire. Am avut mereu ambiţia şi curajul de a depăşi limite şi prejudecăţi. De data asta, însă, e cu totul altceva.
 
SUNT EXTREM DE ÎNGRIJORAT de efectul pe care il poate avea coronavirusul în ţara noastră, în Municipiul nostru. Şi nu ştiu cum să vă fac să înţelegeţi mai bine această alertă. 
 
Am luat măsuri de combatere a efectelor de răspândire, dar ele devin absolut inutile în faţa comportamentului unora dintre noi. Azi de dimineaţă, erau cozi, persoană lângă persoană, la două supermarketuri în oraş.
 
FOTO: cozi la Kaufland, Târgovişte
 
Azi, la prânz, erau oameni pe străzi ca într-o sâmbătă obişnuită, trecând unii pe lângă alţii, cu un grad de inconştienţă care mă sperie. Azi, după amiază, sunt oameni în parcuri şi părculeţe, in fata blocului, de parcă ar fi sărbătoare şi nu stare de urgenţă.
 
Ce să fac mai mult ca să înţelegeţi că trebuie să STAŢI ACASĂ?! Vreţi să avem concitadini infectaţi sau, Doamne fereşte, târgovişteni morţi din cauza faptului că nu am fost suficient de îngrijiţi cu noi înşine? Vreţi să cădem într-o dramă din care să nu mai putem ieşi? 
 
 
Fac o paranteză şi le transmit celor care guvernează azi că sunt în egală măsură responsabili pentru starea asta de relaxare socială inconştientă pe care o vedem afară. Minciunile lor cu „noi suntem cei mai buni, noi stăpânim virusul” au creat o falsă realitate şi au dezarmat scutul de protecţie al cetăţenilor.
 
La aceste lucruri, adăugăm şi interdicţia inadmisibilă de comunicare pe acest subiect.
 
Revin: vă rog să staţi în casele voastre cât de mult puteţi! Veţi vedea, atunci când va trece valul de nenorociri, cât de mult a contat asta.
 
Vă mulţumesc din suflet”, a scris pe pagina sa de Facebook, primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: