DSP explică numărul mare de infectări raportat în ultimele 24 de ore, în Dâmboviţa

DSP explică numărul mare de infectări raportat în ultimele 24 de ore, în Dâmboviţa

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovita a explicat, miercuri după-amiază, că numărul de 129 de noi infectări raportat în buletinul Grupului de Comunicare Strategică pentru ziua de miercuri, 14 octombrie este rezultatul testărilor efectuate în perioada 10 octombrie – 13 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Medicii au subliniat că este vorba despre teste făcute în judeţul Dâmboviţa, dar şi în afara acestuia.
  
„Numărul înregistrat reprezintă testările efectuate în intervalul 10.10. - 13.10.2020. Facem precizarea ca această situaţie, înregistrată în data de 14.10.2020, cuprinde şi testările efectuate de locuitori ai judeţului Dâmboviţa, în laboratoarele private din Bucureşti şi alte judeţe”, transmite DSP Dâmboviţa într-un comunicat dat publicităţii miercuri după amiază.
 
Oficialii instituţiei au explicat şi diferenţele de raportare. 
 
„Motivăm diferenţele de indice de risc între raportarea Institutului Naţional de Sănătate Publică si indicatorul calculat de Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa: 1.La nivel national Institutul National de Sănătate Publica  face raportarea buletinelor de analiza introduse automat in aplicaţia Coronaforms; 2.Directia de Sanatate Publica Dambovita generează un raport  de prevalenta a cazurilor active într-un interval de 14 zile care tine cont de mai multe criterii, printre care: apartenenţa cazurilor la focarele active; localitatea de infectare a persoanelor; persoanele declarate vindecate înainte de  14 zile”, menţionează DSP Dâmboviţa.
 
Dintre cele 129 de cazuri nou raportate miercuri 28 sunt înregistrate în Municipiul Târgovişte, 6 cazuri înregistrate în comuna Dragomireşti, câte 5 cazuri înregistrate în Municipiul Moreni şi comunele Dobra, I. L. Caragiale, Răzvad  şi câte 4 cazuri  înregistrate în comunele Dragodana si Văcăreşti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările