Cum a reuşit un bătrân fără un picior şi cu o pensie mizeră să înfrângă birocraţia din România

Cum a reuşit un bătrân fără un picior şi cu o pensie mizeră să înfrângă birocraţia din România

FOTO: Nea Gheorghe

La o lună de când a început construcţia Casei nr. 4, Marius Simionică, de la Asociaţia Marius şi Pretenii, declară prima victorie cu birocraţia din România. A obţinut pentru nea Gheorghe, bătrânul fără un picior şi cu o pensie de doar 142 de lei, o mărire considerabilă a venitului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marius Simionică nu a conceput ca după o viaţă de om şi cu invalididate gravă, un român să câştige doar 142 de lei, aşa că a alergat pe la instituţiile statului şi a reuşit o obţină o mărire de pensie pentru nea Gheorghe, de la 142 de lei, la 1.800 de lei, cu drept de insoţitor.
 
 
„Atât nea Gheorghe cât şi noi putem să ne bucuram nu doar că ajutăm o persoană aflată în mare dificultate, construindu-i o casă, ci ne putem bucura că într-adevăr îi vom schimba soarta făcându-i bătrâneţile mai uşoare. Unui om care, să nu uităm, toată viaţa cât a fost în putere sărea primul în ajutorul celor din jur”, spune Marius. 
 
 
 
 
Aproape 500 de donatori au sărit imediat în ajutorul Asociaţiei care vrea să construiască o a patra casă, de dată această lui nea Gheorghe, un bătrân infirm, greu încercat de soartă, care stă în satul Bolovani, comuna Cornăţelu, judeţul Dâmboviţa.
 
Nea Gheorghe are 64 de ani şi viaţa lui bate orice film. După ce soţia sa a decedat, singurul copil a suferit, în 2015, un accident auto, în urmă căruia a rămas cu probleme psihice destul de grave. Omul îşi duce traiul alături de fiul lui cu doar 142 de lei pe lună.
 
Ca să fie totul şi mai trist, la ceva timp după accidentul fiului, în luna mai a acestui an nea Gheorghe a trecut printr-o nouă nenorocire: în timp ce lucra prin curte, a suferit un accident şi i-a fost amputat piciorul stâng. 
 
 
„Casa în care ei locuiesc (dacă o putem numi casă) mai are puţin şi cade peste ei. Cu toate emoţiile vă spun, omul ăsta merită ajutorul nostru! El la rândul lui a ajutat enorm. Aşa am început deja demersurile la Primărie şi avem proiectul casei în lucru. 
 
Casa va avea 2 camere, baie, bucătărie şi hol şi vom încerca să adaptăm această casă handicapului pe care nea Gheorghe îl are. Vom face toate demersurile pentru că nea Gheorghe şi fiul sau să poată beneficia şi de un venit care să îi permită traiul minim”, mai spune Marius Simionică.
 
Oricine doreşte să ajute cu materiale de construcţii sau mici donaţii, o pot face direct în conturile asociaţiei sau prin PayPal cu menţiunea "Casa4" sau pe Facebook.
 
 
2. Conturile asociaţiei:
 
Titular cont: Asociaţia Marius şi Prietenii
 
Cont Lei: RO42RNCB0133163415260001
Cont EURO: RO15RNCB0133163415260002
Cod Swift: RNCBROBU
 
BCR (Banca Comercială Română) - Sucursala oraşului Titu, Jud Dâmboviţa
 
Ilustraţie: Marius Simionică, „Marius şi Prietenii“
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: