30 de străzi din Târgovişte vor intra într-un amplu proces de reabilitare. Primăria anunţă şantier

30 de străzi din Târgovişte vor intra într-un amplu proces de reabilitare. Primăria anunţă şantier

Până la sfârşitul anului viitor toate aceste proiecte de infrastructură ar trebui finalizate.

Primăria Târgovişte anunţă că oraşul se transformă în şantier în perioada următoare. Administraţia locală va demara în acest lucrări pe 30 de străzi care vor fi reabilitare şi modernizare, iar până la sfârşitul anului viitor toate aceste proiecte de infrastructură ar trebui finalizate.

Potrivit primarului municipiului Târgovişte, Cristian Stan, primul şantier se va deschide în câteva zile în Cartierul Priseaca, acolo unde deja s-a dat Ordin de începere a lucrărilor pentru continuarea asfaltării mai multor străzi. 
 
„Pe proiectul care vizează Priseaca, etapa a II-a, este vorba de diferenţele de asfaltat din străzile Soarelui, Dâmboviţei, Prisecii şi pe străzile Înfrăţirii, Stupilor, Teilor şi Oilor, am semnat deja Ordinul de începere a lucrărilor, în câteva zile vor începe efectiv lucrările... Durata de execuţie ar fi de 12 luni, potrivit contractului, dar eu cred că lucrările vor fi finalizate mai repede. De asemenea suntem în situaţia de a începe lucrările, cu Ordin de începere a lucrărilor semnat, şi pe pachetul 4 de drumuri, este vorba de străzile Nicolae Filipescu (fosta Rodnei) şi intrarea Teiş", a declarat primarul Cristian Stan.
 
De asemenea, în cel mai scurt timp vor demara lucrările şi pe lotul I de străzi, un proiect care cuprinde 11 artere rutiere din diverse zone ale municipiului, unele dintre acestea aflându-se în Cartierul Matei Voievod. 
 
Edilul a anunţat că până în toamnă va demara şi proiectul de reabilitare a străzilor Laura Stoica, Calafat şi Cronicarilor, care în momentul de faţă se află în faza de proiectare. 
 
Lotul I de străzi este în faza de achiziţie de lucrări. Acesta vizează străzile Tighina, Herţa, Alexandru Ilie, Rovine, pictor Ion Crăciun, Leo Plângă, Bastionului, Maior Oprescu Adrian, Udrea Bălcescu şi Plevnei, ultimele două străzi sunt străzile din Cartierul Matei Voievod care au rămas nereabilitate pe proiectul anterior. 
 
"Cu siguranţă în acest an vom da Ordinul de începere a lucrărilor şi pe aceste proiecte, probabil că undeva în iulie-august vor începe lucrările. De asemenea, s-a primit în cele din urmă avizul de la Ministerul Culturii şi pentru un alt lot de străzi, este vorba de străzile Miron Costin, Plantelor, Pădurii, Nifon, Tudorică Popescu, Stolnicul Constantin Cantacuzino şi Ileana Sărăroiu. Va fi lansată procedura de licitaţie de execuţie probabil săptămâna viitoare şi undeva în luna august vor începe lucrările şi pe acest lot de străzi. Mai avem în momentul de faţă pregătit pentru proiectare un alt lot care vizează străzile Laura Stoica, Cronicarilor, Calafat, lot în privinţa căruia vom începe proiectarea şi cred că undeva la jumătatea toamnei vom putea să fim gata şi pe acest lot de străzi pentru a putea să începem efectiv lucrările”, a mai spus primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.
 
citeste totul despre: