Cum se prepară siropul de soc. Reţeta călugărilor de la Mănăstirea Sihăstria Putnei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: www.a1.ro
FOTO: www.a1.ro

Siroul de soc poate să înlocuiască sucul din comerţ cu mare succes. Este aromat, uşor de preparat, iar ingredientele, care se găsesc în toate pieţele sau hipermarketurile, nu sunt costisitoare.

Călugării de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, din judeţul Suceava, au publicat reţeta pe care o folosesc pentru a prepara siropul de soc. Aşadar, la 10 litri de apă este nevoie de 50 de flori de soc, proaspete, şi un kilogram de lămâi tăiate felii.

„Se fierbe aproximativ o oră, se strecoară şi se amestecă cu zahăr (1 kg de zahăr la 1 l de sirop). Se fierbe încă o oră, până ce se adună spuma la mijlocul vasului. După ce se răceşte, se toarnă în sticle, care sunt păstrate apoi la loc răcoros.Se serveşte cu apă rece (plată sau minerală)”, se arată pe site-ul sihastriaputeni.ro.

Călugării au explicat care sunt proprietăţile socului şi cum se prepară ceaiul de soc. 

“În general, se ştie că florile de soc au proprietăţi sudorifice, laxative, diuretice, antinevralgice şi antiseptice.Ceaiul din flori de soc este indicat în boli renale şi ale vezicii urinare, constipaţie, obezitate. Un ceai bun se face adăugând 200 ml de apă clocotită peste o linguriţă cu vârf de flori uscate şi mărunţite. Se acoperă şi se lasă la infuzat 15 minute.

La fel, ceaiul din flori de soc ajută mult în afecţiuni ale aparatului respirator (gripe, bronşite, tuse persistentă, etc.). În acest caz, se lasă la infuzat ceva mai mult timp”, transmite sursa citată.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite