Suspect de înşelăciune prin metoda şmen, căutat de poliţişti. Cum a acţionat escrocul la Ţăndărei

Suspect de înşelăciune prin metoda şmen, căutat de poliţişti. Cum a acţionat escrocul la Ţăndărei

Escrocii cţştigă bani frumoşi prin metoda şmen FOTO Adevărul

Poliţiştii ialomiţeni fac cercetări pentru identificarea unui bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin  metoda şmen.

 
Poliţiştii din Ţăndărei au fost sesizaţi ieri, 28 mai, că o persoană necunoscută a solicitat unei gestionare a unui magazin să îi schimbe 300 de lei în bancnote cu valori mai mici de 5 şi 10 lei.
 
Gestionara a fost de acord, iar după ce a făcut schimbul de bani, suspectul a spus că doreşte bancnote cu valori mai mari, iar când i-a înapoiat banii a sustras din aceştia 170 de lei. În scopul prevenirii infracţiunilor de înşelăciune prin metoda “şmen”, poliţiştii ialomiţeni recomandă cetăţenilor, dar mai ales angajaţilor societăţilor comerciale să fie foarte atenţi în momentul în care primesc de la clienţi bancnote mari pentru a fi schimbate în altele mai mici sau pentru a achita diferite produse.
 
Ce trebuie să faceţi
 
Aşa-zişii clienţi profită de orice moment de neatenţie pentru a sustrage din banii primiţi rest, unii dintre ei răzgândindu-se chiar şi în ceea ce priveşte cumpărarea produselor respective. Înşelăciunea prin  metoda “şmen” presupune solicitarea schimbării unor sume mari de bani de către suspecţi la diverse instituţii, magazine sau chiar pe stradă. În momentul în care banii sunt predaţi, escrocul sustrage o parte din bani şi îi ascunde, continuând să ţină victima de vorbă, pentru ca aceasta să nu descopere că suma de bani nu mai este aceeaşi ca la început. 
 
În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (numărul lor, vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: