Romgaz a pierdut dividente de 18 milioane de lei

Fondul Proprietatea a câştigat săptămâna aceasta în instanţă, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dreptul de a beneficia de un procent de 15% din dividendele Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz Mediaş S. A., aferente anului 2005.

CITEŞTE ŞI:

Fondul Proprietatea a pierdut procesul cu Romgaz pentru donaţia de 400 de milioane de lei către bugetul de stat

Decizia a fost luată miercurea aceasta şi obligă practic Romgaz să plătească Fondului Proprietatea dividente în cuantum total de 18.510.458 de lei, ca urmare a repartizării profitului net pentru anul 2005. De menţionat faptul că anul 2005 este anul în care Fondul Proprietatea a devenit acţionar al societăţii naţionale cu sediul în Mediaş. Reprezentanţii Romgaz au anunţat că vor lua o poziţie publică oficială în în scurt timp.

Proces din 2008

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este irevocabilă şi chiar a modificat în întregime hotărârea pronunţată în apel de Curtea de Apel Alba Iulia în luna decembrie a anului trecut. Procesul Fondului Proprietatea împotriva SNGN Romgaz a început în vara anului 2008. “Prin decizia din această săptămână, instanţa supremă a pus astfel capăt unei dispute legale întinse pe parcursul a trei ani”, arată într-un comunicat de presă şi echipa de avocaţi care a câştigat procesul, respectiv ”Tucă, Zbârcea & Asociaţii”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: