Comisarul Lucian Neamţiu, din cadrul Poliţiei Rutiere Sibiu, condamnat definitiv pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
neamtiu

Comisarul Lucian Neamţiu, unul din cei mai cunoscuţi poliţişti sibieni de la circulaţie, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă.

Lucian Neamţiu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pe 1 februarie anul trecut, fiind acuzat de trafic de influenţă. Alături de el, în dosar a fost cercetat şi Marian Sandu, administrator al SC Postu Trans SRL Turcoaia, judeţul Tulcea, pe care procurorii l-au acuzat de cumpărare de influenţă.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, “În perioada mai-iunie 2011, inculpatul Neamţiu Lucian-Miron, ofiţer de poliţie judiciară, cu gradul profesional de comisar, a acceptat de la inculpatul Sandu Marian promisiunea obţinerii unor foloase materiale constând în cazare pentru 3 nopţi în 3 camere la un hotel într-o staţiune turistică de pe litoral şi a obţinut efectiv folosul material constând în suma de 4.721 lei, reprezentând contravaloarea cazării. 

Foloasele au fost obţinute în schimbul intervenţiei sale pe lângă preşedintele Judecătoriei Sălişte, jud. Sibiu, astfel încât acesta din urmă să admită plângerea contravenţională depusă de Sandu Marian într-un dosar civil pe care magistratul urma să îl soluţioneze şi care ar fi avut drept consecinţă restituirea permisului de conducere”. 

Achitat la Alba, condamnat la Bucureşti

Dosarul s-a judecat iniţial la Curtea de Apel Alba Iulia, care pe 6 iulie 2012 i-a achitat pe cei doi. Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia au făcut însă recurs, care s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a admis acţiunea DNA şi l-a condamnat pe Neamţiu la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă iar pe Sandu Marian, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influenţă. 

Potrivit deciziei, care este definitivă, Curtea ”Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justitie - DNA - Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva sentinţei penale nr.93 din 6 iulie 2012 a Curţii de Apel Alba Iulia – Sectia Penală, privind pe inculpaţii Neamţiu Lucian Miron şi Sandu Marian. 

Casează sentinţa atacată şi, în rejudecare: În baza art.257 Cod penal raportat la art.6 si 7 alin.3 din Legea nr.78/2000 condamnă pe inculpatul Neamţiu Lucian Miron, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru savârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. (…) În baza art.861 alin.1 Cod penal, cu referire la art.862 si art.82 alin.3 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 6 ani. (…)

În baza art.61 din Legea nr.78/2000 condamnă pe inculpatul Sandu Marian la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. (…) În baza art.861 alin.1 Cod penal, cu referire la art.862 si art.82 alin.3 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 5 ani. (…)

În baza art.61 alin.3 din Legea nr.78/2000 dispune confiscarea de la inculpatul Neamţiu Lucian Miron a sumei de 4721 lei. Mentine măsura asiguratorie a popririi instituită prin Ordonanţa nr.142/P din 3 ianuarie 2012 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba asupra salariului şi a celorlalte drepturi băneşti cuvenite inculpatului Neamţiu Lucian Miron până la concurenţa sumei de 4721 lei. În baza art.191 alin.1 si 2 Cod procedură penală obligă fiecare inculpat la plata sumei de câte 5.200 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat în fond. (…) Definitivă”. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite