VIDEO Doi poliţişti de la Ordine Publică, acuzaţi de luare de mită. Ambii au fost arestaţi preventiv

VIDEO Doi poliţişti de la Ordine Publică, acuzaţi de luare de mită. Ambii au fost arestaţi preventiv

Cei doi agenţi sunt acuzati ca ar fi cerut bani soferilor din trafic FOTO: Adevărul

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au solicitat instanţei ca agenţii de poliţie Ioan-Marius Datcu şi Gheorghe-Radu Ban să fie arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 2: Magistraţii Tribunalului Sibiu au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a celor doi agenţi pentru 29 de zile. Ambii au făcut recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Gheorghe Radu Ban, unul dintre cei doi poliţişti, nu este la prima întâlnire cu procurorii. El a mai fost cercetat şi în 2010, pe când era agent la Serviciul Rutier, sesizarea fiind şi la momentul respectiv tot de luare de mită. Dosarul s-a finalizat cu o soluţie de neîncepere a urmăririi penaale. 


UPDATE 1: Ambii agenţi au fost angajaţi în Poliţie din sursă externă, unul în 2005 iar celălalt în 2007, şi ambii au la activ mai muşte sancţiuni disciplinare, unul dintre ei 4 la număr, toate pentru neglijenţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu, iar cel de-al doilea 3 sancţiunipentru neglijenţă în serviciu şi comportament necorespunzător. "Inspectoratul de poliţie al judeţului Sibiu nu tolerează un asemenea comportament şi vom acorda tot sprijinul organelor de cercetare", spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.


Cei doi poliţişti sunt agenţi în cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu, la Biroul de Ordine Publică. Potrivit procurorilor, poliţiştii ar fi cerut, de la şoferi, sub pretextul încălcării normelor de circulaţie, sume de la 200 de lei la 300 de euro.

„S-a reţinut că în perioada 25.10.2013 - 19.11.2013, în timp ce efectuau serviciul pe timp de noapte, opreau în trafic pe raza municipiului Sibiu, diverşi conducători auto aflaţi la volanul unor autoturisme cu numere străine sau din alte judeţe, şi sub pretextul că au încălcat normele de circulaţie şi sub ameninţarea sancţionării contravenţionale, primeau de la aceştia diverse sume de la 200 lei la 300 euro, după caz.
Până la acest moment există indicii că au comis un număr de 21 de fapte de luare de mită“, se arată în comunicatul Parchetului.

Mai puteţi citi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările