Cum puteţi face acasă îngheţată de corcoduşe după reţeta inedită a unui bucătar din Banat

Cum puteţi face acasă îngheţată de corcoduşe după reţeta inedită a unui bucătar din Banat

Banalele corcoduşe sunt fructele de sezon care se găsesc „pe toate drumurile“, aşa că nu este prea greu să le procuraţi.

Chiar dacă multă lume nu dă doi bani pe corcoduşe, fructele acestea au nebănuite beneficii asupra organismului, datorită conţinutului crescut de vitamine şi minerale. Sunt recomandate în cure de slăbire, dar şi pentru tratarea anemiilor, prevenirea bolilor cardio-vasculare, ameliorarea afecţiunilor respiratorii şi detoxifierea organismului.

Bucătarul reşiţean Uica Mihai le-a găsit o altă întrebuinţare. Din trei feluri de corcoduşe Uica Mihai face îngheţată, despre care afirmă că este mult mai bună decât orice îngheţată cumpărată din comerţ. Iată, mai jos, cum se face îngheţata de corcoduşe după reţeta bucătarului din Banat.

:"Am început campania de cules corcoduşe pe şanţurile şi lizierele de pădure din jurul Buziaşului, oamenii trec pe lângă mine şi se crucesc văzându-mi Fordul bătrân încărcat cu lădiţe vârfuite de corcoduşe. pe câţiva i-am minţit că le culeg pentru export şi ele pleacă în Siberia ori Alaska şi fac pariu că jumătate din ei m-au crezut. Că lumea mă consideră om serios, bătrân şi cu scaun la cap, iar nu panglicar şugubăţ.

Însă, spuneţi voi, câţi m-ar crede dacă mărturisesc cinstit că adun corcoduşele ca să fac din ele murături, vin, nectar şi chiar îngheţată? Dar hai să trecem la treabă, reţeta asta e destul de migăloasă.

Am cules trei sorturi de corcoduşe, unele roşii sângerii, altele galbene şi unele mari portocalii, cu aromă de ananas, care ne plac nouă cel mai mult. Toate corcoduşele, alese pe sortimente şi spălate în mai multe ape vin coapte în cuptor, în tăvi înalte, lăsând apa din strecurător pe ele.

La 150 de grade, într-un sfert de ceas, corcoduşele se fac praf, pulpa se desprinde uşor de pe sâmburi aşa că nu e de loc greu să le separaţi dându-le prin strecurătoare. Iar aromele se intensifică şi se definesc mult mai pregnant.

Am pregătit cele trei sortimente de corcoduşe, puse separat. Pasta lor, după ce au fost pasate cu blenderul le-a mixat cu:

Corcoduşele portocalii, zahăr şi miere, smântână proaspătă, esenţă de migdale

Corcoduşele galbene, zahăr, miere, coniac, orez fiert şi pasat cu blenderul (însă foarte puţin), frişcă lichidă

Corcoduşele roşii, zahăr, gelatină alimentară, vişinată şi un strop de rom adevărat din Cuba.

Mixturile au stat la congelator până s-au făcut bocnă, apoi le-am luat din nou şi pe rând, la omorât cu blenderul pentru a obţine cremozitate şi fineţe.

Le poţi împreuna, le poţi consuma separat stropite cu sirop, poţi face straturi cu pişcoturi ori biscuiţi sfărâmicioşi, cert este că desertul ăsta (numai cu numele îngheţată) e bun ca la balamuc şi mă şterge de toate păcatele enunţate la începutul postării. Hai puturoşilor, daţi fuga la adunat corcoduşe"

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: