Statul pune artileria grea pe contribuabili. Primitorii de indemnizaţie de creşterea copilului, verificaţi dacă au restanţe la buget

Statul pune artileria grea pe contribuabili. Primitorii de indemnizaţie de creşterea copilului, verificaţi dacă au restanţe la buget

Restantierilor la plata impozitelor li se taie indemnizatia de cresterea copilului

1.700 de râmniceni care primesc indemnizaţie de creşterea copilului vor fi verificaţi dacă au restanţe la plata impozitelor către stat sau amenzi neplătite. În cazul în care au debite, li se taie indemnizaţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Râmnicu Vâlcea a început verificarea celor 1.700 de persoane beneficiare ale indemnizaţiei de creşterea copilului. Acordarea acestui drept este condiţionată de achitarea obligaţiilor legale faţă de bugetul local pentru bunurile care le deţin în proprietate. Cu alte cuvinte, cei care deţin apartamente sau maşini sau alte bunurile pentru care nu au plătit taxele şi impozitele către stat pe anul 2011, vor avea de suferit. „În situaţia în care, până la 31 ianuarie a fiecărui an, primarul constată că nu a fost îndeplinită această obligaţie, suspendă, prin dispoziţie, acordarea dreptului primirii acestei indemnizaţii pe o perioadă de cinci luni, începând cu luna februarie", a spus Virginia Fulgescu, directorul executiv al Direcţiei de Protecţie Socială Râmnicu Vâlcea.
În Râmnicu Vâlcea au fost deja verificaţi beneficiarii de venit minim garantat şi s-a constatat că din 161 de familii, zece aveau debite la plata amenzilor, iar din cele 414 familii care primesc alocaţii pentru susţinerea familiei, 34 înregistrează debite la plata obligaţiilor faţă de bugetul statului. Potrivit legii, neachitarea datoriilor atrage sistarea acestor ajutoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările