Doi chirurgi şi un economist s-au înscris la concursul pentru funcţia de manager al  Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea

Doi chirurgi şi un economist s-au înscris la concursul pentru funcţia de manager al  Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea

Spitalul Judetean de Urgenta Rm Valcea. Foto arhiva Adevarul

Doi medici chirurgi şi un economist s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. Ultimul intrat în cursa pentru şefia unităţii medicale este unul dintre cei mai vehemenţi critici ai fostei echipe manageriale.

Georgeta Sălişte, manager al SJU Vâlcea între 2007 şi 2014, se pregăteşte intens să revină în fruntea instituţiei, în ciuda scandalului care a izbucnit anul trecut, după ce un control al Curţii de Conturi a scos la iveală faptul că la spital s-au făcut achiziţii de medicamente şi materiale sanitare fără organizarea de licitaţii. Şanse mari să ajungă manager al SJU are şi chirurgul Dan Ponoran, un cunoscut al preşedintelui CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat. Pe ultima sută de metri, la concurs s-a înscris şi chirurgul Constantin Ploscaru, fapt confirmat de actualul manager al SJU Vâlcea, Mihăiţa Creţulescu. 
Dosarele candidaţilor vor fi verificate joi de o comisie formată din membrii Consiliului de Administraţie, care va decide dacă cei trei îndeplinesc condiţiile prevăzute de regulament pentru a participa la examenul din data de 23 martie. 
“Regulamentul de desfăşurare a concursului va fi respectat întocmai: va câştiga cel mai bun dintre candidaţi. Cu excepţia criteriului competenţei, niciun alt criteriu nu va prima la acest concurs. Subiectele se vor face în ziua examenului, iar lucrurile vor fi la vedere, astfel încât cel care va lua cea mai bună notă va fi declarat câştigător”, susţine Dumitru Tărăşenie, reprezentantul CJ în Consiliul de Administraţie al spitalului. 
Noul manager al SJU va face echipă cu medicul ginecolog Gheorghe Brânzan, cel care a fost numit recent director medical, în locul medicului neurolog Letiţia Badea.  Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările