Complexul Energetic Oltenia renunţă la minele din Berbeşti şi Alunu. Transferul carierelor din Vâlcea către CET Govora se va face în martie

Complexul Energetic Oltenia renunţă la minele din Berbeşti şi Alunu. Transferul carierelor din Vâlcea către CET Govora se va face în martie

Exploatarea Miniera Berbesti. Foto arhiva Adevarul

Minele de la Berbeşti şi Alunu vor fi preluate de către Cet Govora în luna martie, dă asigurări conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Transferul a fost aprobat de Complexul Energetic Oltenia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Transferul minelor a fost aprobat, joi,  în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a Complexului Energetic Oltenia (CEO). Potrivit preşedintelui interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, în AGA s-au stabilit şi aprobat elementele principale referitoare la transferul Unităţii  Miniere de Carieră Berbeşti-Alunu către CET Govora, începând cu luna martie 2015.

Prin preluarea Exploatării Miniere Berbeşti-Alunu, CET Govora se obligă la preluarea activelor, contractelor de exploatare şi a celor 1000 de mineri. Transferul se va face cu condiţia ca furnizorul de energie termică şi abur tehnologic din Râmnicu Vâlcea să plătească datoria istorică de 184 de milioane de lei pentru cărbunele livrat de CEO. Conform înţelegerii, CET Govora trebuie să achite această sumă până în 2025.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările