Ciobănesc mioritic căzut într-un canal de 3 metri adâncime, de pe un teren viran din apropierea casei VIDEO

Ciobănesc mioritic căzut într-un canal de 3 metri adâncime, de pe un teren viran din apropierea casei VIDEO

Ciobănesc mioritic salvat dintr-un canal de colectare a apelor pluviale în Drăgăşani - Vâlcea Foto colaj captură video

Câinele era liber prin curte când a dispărut, pe un câmp din apropierea casei din Drăgăşani - Vâlcea. Localnicii nu ştiau despre existenţa canalului neacoperit.

Un câine ciobănesc a dispărut miercuri după-amiaza, 3 martie, din curtea casei, unde fusese lăsat să se plimbe. Când stăpânii au realizat absenţa animalului au plecat în căutarea lui. 
 
Locuinţa se află într-o zonă mărginaşă, în vecinătatea unui teren viran. Acolo l-au găsit, căzut într-un canal de colectare a apelor pluviale, lăsat descoperit. Vâlcenii au cerut ajutor la 112. 
 
„Animal de talie medie - câine ciobănesc mioritic - 73 kg, căzut într-un canal de 1 metru deschidere şi trei metri adâncime cu un nivel al apei acumulate de 30 de centimetri, în municipiul Drăgăşani, zona Batca. Intervine un ASAS - un echipaj pentru stingere cu apă şi spumă şi patru subofiţeri de la Garda de Intervenţie Drăgăşani”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Octavian Fulger. 
 
Iniţial, pompierii s-au speriat când au scos animalul din canal, neştiind cum va reacţiona câinele, însă stăpâna i-a asigurat că nu muşcă şi este foarte prietenos. Intervenţia, mai susţin reprezentanţii pompierilor, nu a durat foarte mult. „L-au scos la scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei”, a mai precizat Octavian Fulger. 
 

 
Pompierii militari vâlceni sunt deseori solicitaţi la operaţiuni de salvare a unor animale aflate în situaţii de risc. În urmă cu mai puţin de o săptămână, au intervenit în Şirineasa pentru a scoate un cal care căzuse într-un canal de colectare a apei provenită din precipitaţii. Deşi acesta nu era adânc, proprietarul nu a putut să-l ajute. În sprijin au venit şi membrii Serviciului de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă care au pus la dispoziţie un utilaj de excavare. Calul a fost legat cu ajutorul furtunurilor de refulare din dotarea pompierilor şi cu ajutorul cupei a fost ridicat şi salvat din canalul adânc de aproape un metru. Iar exemplele de acest gen pot continua. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările