Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea: „Nu au existat metode ilegale de investigare”

Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea: „Nu au existat metode ilegale de investigare”

Procurorul Lucian Onea FOTO Adevărul

Lucian Onea, procurorul-şef al DNA Ploieşti, a anunţat într-o conferinţă de presă că nu au existat metode ilegale de investigaţie, iar toate înregistrările fac parte dintr-o încercare de şantaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul conferinţei de presă, Lucian Onea a spus că „nu au existat metode ilegale de investigare şi nici înţelegeri cu inculpaţii. Niciodată nu am falsificat probe în dosar. Au mai existat situaţii, am avut controale de la Inspecţia Judiciară şi s-a constatat că la DNA Ploieşti s-a respectat legea.”

”La DNA Ploieşti nu există vreo situaţie în care probele să fie constatate ca nelegal administrate.”

”Am fost avertizaţi de persoane din anturajul familiei Cosma că vor urma atacuri în presă, dar noi nu am cedat presiunilor şi nici nu vom ceda”.

„Tot ceea ce s-a prezentat la televizor este o variantă personală făcută de Vlad Cosma care speră ca până la următorul termen de judecată să influenţeze organele judiciare. Indiferent de intimidări sau de şantaj nu o să cedăm presiunilor, nici eu şi nici colegii mei. Vom lucra în acelaşi mod şi vom fi din ce în ce mai mobilizaţi”, a mai declarat procurorul şef.

Lucian Onea: „Este posibil ca acea voce din înregistrări să fie a mea. O să se facă verificări.”

„La DNA Ploieşti procurorii sunt independenţi. Nimeni, nici doamna Koveşi, nu intervine în activitatea lor. Niciodată nu m-am întâlnit cu Vlad Cosma în afara instituţiei şi nu am vorbit cu el pe telefon”, a mai declarat Lucian Onea.

Procurorul şef al DNA Ploieşti a spus că în acest moment este deschis un dosar penal în care DNA-Structura Centrală investighează acest şantaj realizat prin intermediul acestor înregistrări.

Lucian Onea a mai spus că niciodată nu au existat presiuni asupra familiei Cosma făcute de DNA Ploieşti.

„Aceste lucruri, pe mine şi pe colegii mei, nu ne demobilizează”, a conchis procurorul-şef.

Întrebat dacă  vocea care apare în înregistrările audio prezentate de Vlad Cosma au fost realizate în sediul DNA Ploieşti, Onea a precizat:

”Am avut multe discuţii cu multe persoane inclusiv cu Vlad Cosma în sediul acestei instituţii. La intrare persoanele nu sunt verificate decât până la un anumit nivel. Nu dezbrăcăm oamenii atunci când intră în instituţie. Pot face înregistrări. Noi nu ne-am ferit niciodată de afi înregistraţi pentru că nu avem înţelegeri nelegale cu nimeni. Dacă a făcut înregistrări, e problema lui”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările