Jandarmii, solicitaţi de urgenţă să alunge opt urşi. Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost muşcat de picior de un urs

Jandarmii, solicitaţi de urgenţă să alunge opt urşi. Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost muşcat de picior de un urs

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, angajat al unei stâne din localitatea prahoveană Vâlcăneşti, a ajuns la spital cu răni grave după ce a fost atacat de un urs. Ciobanul are piciorul stâng sfâşiat de la genunchi până la gleznă, iar piciorul drept, luxat.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 21.24 Un echipaj de jandarmi a fost solicitat să intervină, duminică seară, pentru a îndepărta o ursoaică cu doi pui care se află în apropierea pensiunii de pe strada Florilor din staţiune.

Ciobanul a fost atacat, sâmbătă, în jurul orelor 14.00. Acesta a cerut ajutorul localnicilor care au sunat imediat la 112. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, la Unitatea de Primiri Urgenţe şi ulterior la  secţia de Boli Infecţioase.

Un echipaj de jandarmi s-a deplasat la Vâlcăneşti în zona unde s-a petrecut atacul, însă ursul nu a mai fost de găsit, cel mai probabil acesta a fugit în pădure.

În acest sfârşit de săptămână, animalele sălbatice au atacat în mai multe localităţi din Prahova, situate în zone de deal şi de munte. Conform Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, la Buşteni nu mai puţin de şapte urşi şi-au făcut apariţie în zona tomberoanelor de gunoi de pe strada Cezar Petrescu. Animalele au fost alungate în pădure. Tot la Buşteni, dar în cursul zilei de duminică, autorităţile au fost solicitate să intervină pentru a ridica cadavrul unui porc mistreţ din zona Telecabinei. Animalul a murit după ce a fost atacat de câinii di gospodăriile din apropiere. Leşul porcului mistreţ a fost ridicat de reprezentanţi ai Ocolului Silvic Azuga.

Intervenţii similare au avut loc în acest sfârşit de săptămână la Breaza pentru alungarea unui urs care se plimba pe străzile din localitate, dar şi la Azuga pentru îndepărtarea unui urs care se apropiase prea mult de centrul localităţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: