A început înzăpezirea artificială pe pârtiile din Azuga. Când se va putea schia pe Cazacu VIDEO

A început
înzăpezirea artificială pe pârtiile din Azuga. Când se va putea schia pe Cazacu VIDEO

A început înzăpezirea artificală a pârtiilor din Azuga FOTO Ski Azuga

Administratorii domeniului schiabil din Azuga au demarat procesul de înzăpezire pe pârtiile din staţiune, fiind primul demers de acest fel pe Valea Prahovei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Tunurile de zăpadă au fost pornite miercuri dimineaţă, la primele ore, iar acţiunea de înzăpezire va continua câteva zile la rând, în funcţie de temperaturile care se vor înregistra de aici înainte.

 Scopul este ca de 1 decembrie să se poată schia măcar pe o porţiune din pârtia Cazacu, la bază, unde de regulă vin începătorii şi copiii.

Prognoza meteo pentru ultima săptămână din noiembrie şi început de decembrie este îmbucurătoare pentru schiori. Chiar dacă nu se anunţă ninsori, temperaturile, dimineaţa şi seara, vor fi negative, iar asta va permite tunurilor de zăpadă să funcţioneze în condiţii optime.

Domeniul schiabil de la Azuga anunţă scumpiri pentru accesul pe pârtiile din saţiune. Aici măririle de preţ vor fi ceva mai mari, cu până la 20 la sută faţă de costurile actuale. Modificarea tarifelor este justificată însă de investiţiile făcute în prezent la noua instalaţie de transport pe cablu care va deservi pârtia Sorica pe o distanţă mai mare faţă de vechiul teleschi.

SURSA VIDEO Facebook/Ski Azuga

 

„Este vorba despre o instalaţie mult mai performantă, un telescaun de două locuri, motiv pentru care consumul de energie electrică este mai mare petru că funcţionează cu un motor de 135 de KW, sunt nişte cheltuieli în plus care trebuie acoperite. Scumpirile nu vor fi însă spectaculoase”, a declarat Claudiu Ivaşcu, administrator domeniului schiabil Azuga.

 

Deocamdată noul telescaun nu este funcţional.

În prezent, valoarea unui schipass de o zi care permite accesul pe pârtiile din Azuga costă 140 de lei pentru un adult şi 100 de lei pentru un copil.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Staţiunile de pe Valea Prahovei se pregătesc pentru noul sezon de schi. Scumpiri în lanţ la telecabină, dar şi pârtii noi

Planurile încurcate pentru Domeniul Schiabil Transalpina-Voineasa VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările